Η Ιστορία των Ποικιλιών Κάνναβης Cheese
Σχεδόν κάθε καπνιστής και καλλιεργητής κάνναβης είναι εξοικειωμένος με την ποικιλία Cheese. Αυτός ο τιτάνας κατάφερε να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου, ακόμα και στη σύγχρονη εποχή της εξαιρετικά ισχυρής γενετικής κάνναβης. Στο κείμενο που ακολουθεί, θα μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον θρύλο και από πού προέρχεται. Στη συνέχεια, θα μάθετε πώς να καλλιεργείτε μερικές από τις καλύτερες Cheeseποικιλίες μας.
Περιεχόμενα:
Τι είναι η Κάνναβη Cheese;
Η ποικιλία Cheese βρίσκεται σταθερά στο πάνθεο των κλασικών ποικιλιών κάνναβης. Αυτή η ποικιλία έχει μια περίπλοκη ιστορία προέλευσης που ξεκινάει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τελειώνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ η σύγχρονη εποχή έχει δημιουργήσει ποικιλίες με ρεκόρ ποσότητας THC και δελεαστικά προφίλ ζαχαρούχων τερπενίων, η ποικιλία Cheese χρησιμεύει ως μια νοσταλγική υπενθύμιση των περασμένων εποχών.
Γνωστή σε όλο τον κόσμο για την ξεχωριστή, τυρένια γεύση και το άρωμά της, η ποικιλία Cheese προσφέρει επίσης μια έντονη σωματική χαλάρωση, χωρίς να κρατάει τους χρήστες εντελώς κολλημένους στον καναπέ. Με την ευρεία χρήση της τόσο από καλλιεργητές όσο και από χρήστες, πολλοί καλλιεργητές έχουν χρησιμοποιήσει τη γενετική της Cheese ως βάση για νέες ποικιλίες, οι οποίες όλες προσφέρουν τις αρωματικές νότες του αλμυρού προγόνου τους.
Είναι οι Ποικιλίες Cheese το Ίδιο με τις Ποικιλίες Skunk;
Όχι ακριβώς. Η ποικιλία Cheese και η Skunk #1 έχουν πολλά κοινά, αλλά είναι δύο ξεχωριστές ποικιλίες. Όπως θα ανακαλύψετε στην ιστορία της Cheese παρακάτω στο κείμενο, αυτή η ποικιλία πρωτοεμφανίστηκε ως φαινότυπος της Skunk #1 μετά την εισαγωγή της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο η Skunk #1 όσο και η Cheese μπορεί μοιράζονται την ίδια καταγωγή, αλλά περιβαλλοντικοί παράγοντες που προκαλούν μόνιμες αλλαγές στη γονιδιακή έκφραση οδήγησαν τελικά στην εμφάνιση της ποικιλίας Cheese.
Η ποικιλία διαφέρει από τη Skunk #1 με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του προφίλ γεύσης, των επιδράσεων και των χαρακτηριστικών καλλιέργειάς της. Η Cheese ξεκίνησε ως ποικιλία μόνο για κλώνους, αλλά οι καλλιεργητές άρχισαν τελικά να καλλιεργούν μοσχεύματα για παραγωγή σπόρων και να σταθεροποιούν τα φυτά ώστε να μιμηθούν το αρωματικό προφίλ του αρχικού φαινοτύπου.
Ποια Είναι η Ιστορία Πίσω από την Ποικιλία Cheese;
Η ιστορία της ποικιλίας κάνναβης Cheese ξεκινά στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1980. Τότε, ο θρυλικός καλλιεργητής Sam "the Skunkman" των Sacred Seeds αποφάσισε να γεμίσει μια βαλίτσα με την αποκλειστική γενετική του και να κατευθυνθεί στο αναδυόμενο κέντρο της κάνναβης στο Άμστερνταμ. Μεταξύ των σπόρων του, ο Sam μετέφερε την εμβληματική του δημιουργία Skunk #1. Η ποικιλία κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα για τις ισχυρές επιδράσεις και το ξεχωριστό άρωμά της—που έγινε πραγματικότητα χάρη στα υψηλά επίπεδα πτητικών ενώσεων του θείου.
Ωστόσο, παρά τα δελεαστικά χαρακτηριστικά αυτού του νέου φαινοτύπου, οι καλλιεργητές στη χώρα σύντομα βρέθηκαν αντιμέτωποι με προβλήματα. Ενώ η πικάντικη γεύση αυτών των ανθών έκανε τη Skunk #1 μια άμεση επιτυχία, το άρωμά της την απογείωσε. Πολλοί καλλιεργητές ανέφεραν επισκέψεις από την αστυνομία καθώς τα φυτά τους μπήκαν στο στάδιο της ανθοφορίας. Έχοντας κατά νου αυτό το πισωγύρισμα, η δημοτικότητα της Skunk #1 ήταν υψηλή, αλλά ανάγκασε τους καλλιεργητές να καινοτομήσουν περαιτέρω και να παράγουν ποικιλίες με λιγότερο έντονες μυρωδιές. Οι καλλιεργητές στο Ηνωμένο Βασίλειο έπιασαν τον αέρα αυτής της γενετικής και μια ειδική παρτίδα σπόρων έφτασε εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980.
Τότε, ένας άγνωστος καλλιεργητής έπεσε πάνω σε έναν μοναδικό φαινότυπο. Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών του, διέθετε ένα ιδιαίτερα τυρένιο άρωμα που δεν το βρίσκουμε στα κανονικά φυτά Skunk #1. Για να διατηρήσει τον φαινότυπο, ο καλλιεργητής πήρε έναν κλώνο που τελικά έφτασε στα χέρια των The Exodus Collective. Καθώς ήταν γνωστοί για τον κοινωνικό τους ακτιβισμό και τα τεράστια δωρεάν πάρτι, η κάνναβη Cheese κέρδισε τεράστια δημοτικότητα στη σκηνή της κάνναβης στο Ηνωμένο Βασίλειο και από τότε παραμένει αρκετά δημοφιλής.
Είναι η Cheese μια Ισχυρή Ποικιλία;
Η ποικιλία UK Cheese δεν έχει την αξιοσημείωτη ισχύ που διαθέτουν πολλά σύγχρονα υβρίδια, ωστόσο πολλοί βετεράνοι καπνιστές κάνναβης θα σας πουν ότι αυτό δεν είναι κακό όσον αφορά στην ποικιλία Cheese. Η ποικιλία παράγει περίπου 20% THC, αλλά το κανναβινοειδές δεν δρα μεμονωμένα για να παράγει τις επιδράσεις του. Άλλα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των τερπενίων, ενισχύουν τις επιδράσεις και παράγουν ένα ανυψωτικό και ευφορικό αποτέλεσμα που δεν είναι καθόλου επουσιώδες.
Το Έντονο Άρωμα και η Εμφάνιση των Ποικιλιών Κάνναβης Cheese
Η ποικιλία UK Cheese παράγει αξιοσέβαστες σοδειές και ευχάριστες επιδράσεις, αλλά το αρωματικό της προφίλ την ξεχωρίζει πραγματικά από το πλήθος και είναι ο κύριος λόγος που η μαριχουάνα Cheese παραμένει τόσο δημοφιλής μέχρι σήμερα. Μια σειρά από διαφορετικά τερπένια συμβάλλουν στο περίπλοκο άρωμά της, όπως τα τερπινολένιο, οκιμένιο και μυρσένιο, που προσφέρουν νότες μέντας, φρούτων και βοτάνων.
Παρόλ' αυτά, είναι κυρίως οι πτητικές ενώσεις του θείου (VSC) στην Cheese που υποστηρίζουν το μοναδικό άρωμα και τη γεύση της. Αυτές οι πικάντικες ενώσεις είναι υπεύθυνες για τα αρώματα σκόρδου, κρεμμυδιού, τυριού και αυγών. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται αηδιαστικό διαβάζοντάς το, αυτές οι χημικές ουσίες προσθέτουν έναν εκπληκτικά νόστιμο και αλμυρό χαρακτήρα σε συγκεκριμένες ποικιλίες.
Στα άνθη της Cheese, οι πτητικές ενώσεις του θείου προσθέτουν δυνατές νότες από— σωστά το μαντέψατε—τυρί μαζί με νότες σκόρδου. Εν τω μεταξύ, τα τερπένια συνεισφέρουν διακριτικά φρουτώδη και λουλουδάτα αρώματα που ολοκληρώνουν όμορφα το γευστικό προφίλ.
Ποικιλία Κάνναβης Cheese της RQS
Οι ταλαντούχοι ειδικοί μας στην RQS έχουν μια κλίση στις ποικιλίες κάνναβης Cheese. Με τα χρόνια, χρησιμοποίησαν την αρχική ποικιλία και τους στενούς της προγόνους, ως βάση για να δημιουργήσουν νέες ποικιλίες κάνναβης Cheese. Διασταυρώνοντάς τη με μια σειρά από θρυλικές γενετικές, κατάφεραν να παράγουν μερικές από τις πιο νόστιμες και πιο παραγωγικές ποικιλίες που υπάρχουν. Δείτε αυτές τις ποικιλίες παρακάτω.
Royal Cheese
Η Royal Cheese είναι μια από τις πιο έντονες στην οσμή ποικιλίες Cheese που υπάρχουν. Ξεκινήστε σπέρνοντας τους σπόρους σας απευθείας στις τελικές τους γλάστρες. Διατηρήστε τους καλά ποτισμένους μέχρι το στάδιο του σπορόφυτου και θα ξεφυτρώσουν από το χώμα μέσα σε 2–3 ημέρες. Μέχρι το τέλος της 2ης εβδομάδας, θα έχετε καταφέρει να έχετε ένα γερό και υγιές δενδρύλλιο ύψους περίπου 7cm, εξοπλισμένο με πολλά μικρά σετ αληθινών φύλλων. Κατά τη διάρκεια της 4ης εβδομάδας, το φυτό σας θα έχει φτάσει τα 26cm σε ύψος και θα έχει μεγάλα φύλλα βεντάλιας και έναν παχύ, στιβαρό κύριο κορμό.
Προτείνουμε να μεταβείτε στη φάση της ανθοφορίας κατά τη διάρκεια της 6ης εβδομάδας. Το φυτό σας θα έχει μια πυκνή και λαχταριστή κορυφή σε αυτό το σημείο. Μέχρι την 9η εβδομάδα, θα έχετε πολλά αναπτυσσόμενα άνθη και θα αρχίσετε να παρατηρείτε το πικάντικο άρωμα αυτής της ποικιλίας να γεμίζει τον χώρο που καλλιεργείτε. Ως ποικιλία που ανθίζει γρήγορα, θα χρειαστεί μόνο 7–8 εβδομάδες για να ωριμάσει! Όταν έρθει η ώρα της συγκομιδής, θα μαζέψετε έως και 550g/m² από φυτά εσωτερικού χώρου και έως 550g/φυτό από αυτά που καλλιεργούνται σε εξωτερικό χώρο.
Η Royal Cheese διαθέτει 19% THC μαζί με γεύσεις καραμέλας, τυριού και φρούτων. Απολαύστε μια έντονη σωματική χαλάρωση κάθε φορά που χρησιμοποιείτε αυτά τα άνθη.
Royal Cheese (Fast Flowering)
Old School Skunk x Afghani | |
450 - 500 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
7 - 8 Εβδομάδες | |
THC: 17% |
Sativa 40% Indica 60% | |
550 - 600 gr/plant | |
130 - 200 cm | |
Αρχές Οκτώβρη | |
Διαύγεια, Ισορροπημένη, Καθήλωση |
Αγορά Royal Cheese (Fast Flowering)
Royal Cheese Auto
Ως η αυτόματης άνθισης έκδοση της Royal Cheese, η Royal Cheese Auto προσφέρει νόστιμα άνθη σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή η γρήγορη ποικιλία αυτόματης άνθισης ολοκληρώνει τον κύκλο ανάπτυξής της σε μόλις 11–12 εβδομάδες μετά τη βλάστηση των σπόρων. Σπείρετε τον σπόρο σας απευθείας στην τελική του γλάστρα και προσθέστε μυκόρριζους μύκητες για τη βέλτιστη ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. Μέχρι το τέλος της 2ης εβδομάδας, το σπορόφυτό σας θα έχει ύψος περίπου 7–8cm. Διατηρήστε την υγρασία περίπου στο 60% σε αυτό το στάδιο. Εφαρμόστε τεχνικές εκπαίδευσης χαμηλού στρες κατά την 3η εβδομάδα, καθώς το φυτό σας θα αρχίσει να εμφανίζει προάνθη κατά την 4η εβδομάδα.
Ξεκινήστε τη χορήγηση θρεπτικών συστατικών για άνθιση στην αρχή της 5ης εβδομάδας και εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε αποφύλλωση. Αφαιρέστε μερικά φύλλα για να προωθήσετε την καλή ροή αέρα και την έκθεση στο φως των νέων ανθών που βρίσκονται μέσα στο εσωτερικό του φυτού. Ξεκινήστε το ξέπλυμα 2 εβδομάδες πριν προβείτε στη συγκομιδή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά βάζα για να αποθηκεύσετε τη σοδειά που φτάνει τα 475g/m² από καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο και τα 160–210g/φυτό από καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο.
Η Royal Cheese Auto συνδυάζει THC που φτάνει το 15% με υπέροχες γεύσεις τυριού, πιπεριού και skunk. Έχει παρόμοια γεύση και επιδράσεις με την αρχική ποικιλία Cheese. Ατμίστε αυτά τα άνθη για να εκτιμήσετε πραγματικά τη γεύση τους και απολαύστε μια ελαφριά εμπειρία χαλάρωσης.
Royal Cheese Auto
Cheese x Royal Critical x Ruderalis | |
425 - 475 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
7 - 8 Εβδομάδες | |
THC: 15% |
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20% | |
160 - 210 gr/plant | |
60 - 120 cm | |
11 - 12 weeks after sprouting | |
Καθήλωση, Σωματική Χαλάρωση |
Blue Cheese
Προετοιμαστείτε να ξυπνήσετε τους γευστικούς κάλυκες σας με την Blue Cheese. Ως απόγονος της Original Cheese και της Oregon Blueberry Blend, θα συναντήσετε εξαιρετικά επίπεδα πτητικών ενώσεων του θείου (VSC) και φρουτώδη τέρπένια σε αυτά τα άνθη. Προετοιμάστε έναν χώρο καλλιέργειας που μπορεί να φιλοξενήσει φυτά που θα έχουν ύψος 160cm σε εσωτερικό χώρο και 200cm σε εξωτερικό χώρο. Βλαστήστε τους σπόρους χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του ποτηριού με νερό και μεταφέρετε τα σπορόφυτα στις τελικές γλάστρες τους μόλις οι ρίζες τους φτάσουν τα 2cm. Ξεκινήστε να ανάβετε τα φώτα σας σε εσωτερικό χώρο μόλις φυτρώσουν οι σπόροι σας. Την 3η εβδομάδα, το φυτό σας θα έχει ήδη φτάσει τα 50cm. Πάρτε την απόφαση σε αυτό το σημείο να εφαρμόσετε τεχνικές εκπαίδευσης, έτσι ώστε τα φυτά σας να μην ξεπεράσουν σε ύψος τα 100cm ή αφήστε τα χωρίς παρεμβάσεις για να φτάσουν στο μέγιστο ύψος τους σε εσωτερικό χώρο.
Περάστε στη φάση ανθοφορίας γύρω στην εβδομάδα 6–7. Θα παρατηρήσετε ότι μια αδύναμη μυρωδιά θα αρχίσει να γίνεται αισθητή μία εβδομάδα αργότερα. Στις εβδομάδες 9–10, αρχίστε να εφαρμόζετε στρατηγικές ελέγχου της οσμής. Σε αυτό το σημείο, θα παρατηρήσετε ότι τα άνθη αρχίζουν να διογκώνονται. Περιμένετε να γίνουν πορτοκαλί οι περισσότεροι ύπεροι του φυτού πριν προχωρήσετε στη συγκομιδή περίπου την εβδομάδα 13–14. Θα συλλέξετε έως και 550g/m² από φυτά εσωτερικού χώρου.
Απολαύστε μια χαλαρωτική και καθηλωτική εμπειρία που τροφοδοτείται από το THC που φτάνει το 19%. Η μέτρια ποσότητα CBD που παράγει αυτή η ποικιλία βοηθά να διατηρηθούν τα πράγματα σε τάξη. Οι γεύσεις καραμέλας, τυριού και φρούτων θα σας οδηγήσουν να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ποικιλία ξανά και ξανά.
Blue Cheese
Original Cheese x Oregon Blueberry Blend | |
500 - 550 gr/m2 | |
100 - 160 cm | |
8 - 9 Εβδομάδες | |
THC: 19% |
Sativa 40% Indica 60% | |
500 - 550 gr/plant | |
140 - 200 cm | |
Τέλη Σεπτέμβρη | |
Διαύγεια, Καθήλωση, Σωματική Χαλάρωση |
Blue Cheese Auto
Εάν θέλετε να γευτείτε όλα όσα έχει να προσφέρει η Blue Cheese αλλά σε μικρότερο χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να πάρετε στα χέρια σας τους σπόρους Blue Cheese Auto. Αυτός ο απόγονος της Blueberry, της αρχικής ποικιλίας Cheese και της γενετικής Ruderalis προσφέρει όμορφα μοβ-πράσινα άνθη και απολαυστικές τυρένιες γεύσεις. Θα έχετε ένα δενδρύλλιο που θα φτάσει σε ύψος περίπου τα 2cm μέσα σε μία εβδομάδα από τη βλάστηση. Αυτή η ποικιλία ανταποκρίνεται καλά στη χρήση θρεπτικών συστατικών από υγροποιημένα φύκη, από γαλάκτωμα ψαριών και από τσάι από σκουλήκια κατά τη βλαστική φάση. Χρησιμοποιήστε τις προτιμώμενες τεχνικές εκπαίδευσης γύρω στην 3η εβδομάδα βλάστησης για να διατηρήσετε τα φυτά στο συμπαγές ύψος των 40–60cm σε όλο τον κύκλο ανάπτυξης. Μέχρι την 4η εβδομάδα, το φυτό σας θα έχει χοντρό και στιβαρό κορμό και μεγάλα, ρητινώδη φύλλα βεντάλιας, καθώς θα αρχίσουν να φαίνονται τα προάνθη του.
Χορηγήστε γκουανό νυχτερίδας και χυμό φρούτων που έχει υποστεί ζύμωση κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας για να καλύψετε τις αυξημένες απαιτήσεις σε φώσφορο. Θα παρατηρήσετε ένα ισχυρό άρωμα τυριού να γεμίζει τον χώρο καλλιέργειάς σας την 8η εβδομάδα. Τα φίλτρα άνθρακα λειτουργούν καλά στη συγκράτηση της οσμής σε εσωτερικούς χώρους, ενώ τα συντροφικά φυτά, όπως η μέντα και ο βασιλικός, κάνουν καλή δουλειά όσον αφορά στον έλεγχο των οσμών σε εξωτερικό χώρο. Προετοιμαστείτε για συγκομιδή έως και 375g/m² από καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο και 60–110g/φυτό σε εξωτερικό χώρο.
Στη συνέχεια, ετοιμαστείτε να εμπλουτίσετε τις γεύσεις σας με γεύσεις τυριού, γης, φρούτων και πιπεριού. Καθώς αυτές οι γεύσεις θα σβήνουν, μια αναζωογονητική επίδραση θα σας κατακλύσει.
Blue Cheese Auto
Blueberry x Cheese x Ruderalis | |
325 - 375 gr/m2 | |
40 - 70 cm | |
6 - 7 Εβδομάδες | |
THC: 16% |
Sativa 35% Indica 40% Ruderalis 25% | |
60 - 110 gr/plant | |
60 - 110 cm | |
10–11 εβδομάδες μετά την άνθιση | |
Διαύγεια, Χαρά |
Fast Eddy Automatic CBD
Εάν αναζητάτε μια ταχέως αναπτυσσόμενη ποικιλία που προσφέρει αλμυρές γεύσεις, τότε αφήστε μας να σας παρουσιάσουμε τη Fast Eddy Automatic CBD. Αυτή η ποικιλία υψηλής περιεκτικότητας σε CBD προέρχεται από τη γενετική Cheese, Juanita la Lagrimosa και Ruderalis. Μόλις βλαστήσετε τους σπόρους σας, ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε αυτήν την ποικιλία να ολοκληρώνει όλο τον κύκλο καλλιέργειας σε μόλις 10–12 εβδομάδες. Θα έχετε καταφέρει να έχετε ένα σπορόφυτο 5cm στο τέλος της 1ης εβδομάδας βλάστησης. Διατηρήστε τα επίπεδα υγρασίας περίπου στο 70% για να τονώσετε την υγιή ανάπτυξη. Αυτό το φυτό κάνναβης Cheese θα φτάσει σε ύψος τα 18cm περίπου την 3η εβδομάδα. Δέστε και λυγίστε προς τα κάτω και πλάγια το αναπτυσσόμενο άκρο για να στείλετε τα πλευρικά κλαδιά προς τον ουρανό, ώστε να σχηματίσετε μια επίπεδη και παραγωγική κορυφή. Τα προάνθη θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά την 4η εβδομάδα και το γεγονός αυτό θα σηματοδοτήσει τη μετάβαση του φυτού στη φάση
Όταν ξεκινήσει η δεύτερη εβδομάδα της ανθοφορίας, θα παρατηρήσετε ήδη νεαρά άνθη γεμάτα με λευκούς ύπερους. Ένα αδιαμφισβήτητο άρωμα τυριού θα αρχίσει να πλημμυρίζει τον χώρο της καλλιέργειάς σας κατά την 3η εβδομάδα της ανθοφορίας. Ξεπλύνετε τα φυτά σας 2 εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή για να καταλήξετε με τα πιο υπέροχα άνθη. Προετοιμάστε τον χώρο αποξήρανσης για να φιλοξενήσει έως και 450g/m² από φυτά εσωτερικού χώρου και 80–130g/φυτό από φυτά εξωτερικού χώρου.
Η Fast Eddy Automatic παράγει ισορροπημένες ποσότητες THC και CBD της τάξης του 9%, ένας συνδυασμός που θα σας κάνει να έχετε καθαρό μυαλό και να αισθάνεστε σαν να επιπλέετε στα σύννεφα. Απολαύστε υπέροχες γεύσεις τυριού, εσπεριδοειδών και γήινες νότες.
Fast Eddy Automatic
Cheese x Juanita la Lagrimosa x Ruderalis | |
400 - 450 gr/m2 | |
60 - 100 cm | |
7 - 8 Εβδομάδες | |
THC: 9% |
Sativa 50% Indica 40% Ruderalis 10% | |
80 - 130 gr/plant | |
80 - 120 cm | |
10-12 εβδομάδες μετά την άνθιση | |
Διαύγεια, Ηρεμία |
οικογένειες στελεχών κάνναβης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
οικογένειες στελεχών κάνναβης