The RQS Blog

.


By Luke Sumpter


Βασικά Σημεία

  • Το hash (γνωστό και ως σοκολάτα) είναι η παλαιότερη μορφή συμπυκνώματος κάνναβης με μακρά και λαμπρή ιστορία.
  • Ανακαλύψτε τις καλύτερες μεθόδους παρασκευής hash χωρίς διαλύτη, από την απλή δημιουργία με το χέρι έως τις πιο σύνθετες διαδικασίες παραγωγής.
  • Εξοικειωθείτε με τις καλύτερες και πιο ρητινώδες ποικιλίες κάνναβης για τη συγκεκριμένη δουλειά.
  • Μάθετε για τους καλύτερους τρόπους χρήσης του hash, από το κάπνισμα και το άτμισμα μέχρι την παρασκευή ισχυρών φαγώσιμων.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να φτιάξετε hash; Είναι ένα από τα πιο ισχυρά προϊόντα κάνναβης εκεί έξω. Μπορεί να περιλαμβάνει κάποιες κουραστικές διαδικασίες, αλλά δεν είναι αδύνατο να το κάνετε μόνοι σας—κάθε άλλο! Στην πραγματικότητα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας hash στο σπίτι, εάν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία στη διάθεσή σας.

Σας κέντρισε το ενδιαφέρον; Λοιπόν, έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε. Καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα για το τι είναι πραγματικά το hash. Στη συνέχεια, θα σας καθοδηγήσουμε στις διάφορες διαδικασίες παρασκευής του, οι οποίες θα σας δώσουν μια ιδέα για τη μέθοδο που προτιμάτε.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Τι είναι το Hash (Σοκολάτα);

Το hash, αλλιώς γνωστό ως σοκολάτα ή χασίς, λατρεύεται εδώ και αιώνες και είναι μια από τις παλαιότερες και πιο παραδοσιακές μορφές συμπυκνώματος κάνναβης. Με τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ινδική υπο-ήπειρο, το hash διείσδυσε στα πολιτιστικά όρια και έγινε σημαντικό μέρος των πνευματικών και φαρμακολογικών πρακτικών διαφόρων αρχαίων πολιτισμών.

Παρά τις καινοτόμες προόδους της σύγχρονης εποχής, το hash παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα απόλαυσης της κάνναβης σε όλο τον κόσμο.

Τώρα που έχετε μάθει περισσότερο την ιστορική σημασία του hash, ας ρίξουμε μια ματιά στη σύνθεσή του.

Αυτό είναι το hash με λίγα λόγια: όταν διαχωρίζετε τα τριχίδια από το φυτό της κάνναβης, παίρνετε το hash. Τώρα, τι είναι τα τριχίδια, μπορεί να αναρωτιέστε. Αναζητήστε τις δομές που μοιάζουν με τρίχες στην επιφάνεια των ανθών σας—αυτά είναι τα τριχίδια.

Αν δεν έχετε δει ακόμη από κοντά τα τριχίδια, δοκιμάστε να βάλετε έναν ανθό κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό ή μικροσκόπιο και ρίξτε μια ματιά μόνοι σας. Αυτές οι μικρές δομές περιέχουν όλα τα καλά, όπως τερπένια και τα αγαπημένα μας THC και CBD.

Αν και τα περισσότερα τριχίδια βρίσκονται στα ώριμα άνθη της κάνναβης, μπορούν να βρεθούν σε όλο το φυτό σε μικρότερες συγκεντρώσεις. Πολλοί καλλιεργητές κρατούν τα "τριμαρισμένα" μέρη του φυτού (καννάβινα κλαδιά, φύλλα, κ.λπ.) επειδή μπορούν να εξαγάγουν όλα τα τριχίδια για να φτιάξουν βρώσιμα ή, όπως θα αναφέρουμε σύντομα, hash.

Ακριβώς όπως τα σύγχρονα προϊόντα σαν το shatter και το wax (κερί), το hash είναι ένα συμπύκνωμα πλήρους φάσματος που περιέχει όλα τα φυτοχημικά που παρέχει ένα συγκεκριμένο φυτό. Η μοριακή ποικιλομορφία εντός του hash και άλλων συμπυκνωμάτων προσφέρει στους χρήστες μια πλήρη και "καθαρή" εμπειρία, καθώς τα κανναβινοειδή, όπως το THC και το CBD συνεργάζονται με τα τερπένια και άλλες ενώσεις μέσω του φαινομένου της συνεργατικής δράσης.

Ωστόσο, το hash διαφέρει από τα σύγχρονα συμπυκνώματα όσον αφορά στην παραγωγή. Ενώ τα άλλα συμπυκνώματα απαιτούν πιο περίπλοκο εξοπλισμό και εξειδικευμένους επαγγελματίες, η παραγωγή hash συχνά περιλαμβάνει απλώς το κοσκίνισμα αποξηραμένων ανθών ή το τρίψιμο των φρέσκων.

  • Hash vs Kief

Αν και συνδέονται στενά, το hash και το kief είναι διαφορετικά προϊόντα κάνναβης. Το kief είναι μια κολλώδης σκόνη που αποτελείται από χαλαρά τριχίδια, ενώ το hash είναι συμπιεσμένο kief που διαμορφώνεται σε κομμάτι, μπάλα, νόμισμα ή άλλο σχήμα.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ έναν τρίφτη με σίτα και θάλαμο συλλογής, τα τριχίδια μοιάζουν με σκόνη που μαζεύεται στον κάτω θάλαμο με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι το kief. Είναι σαν πούδρα, με ελαφρώς κολλώδη υφή.

Οι καλλιεργητές και οι παραγωγοί που επιδιώκουν σκόπιμα να συλλέξουν το kief χρησιμοποιούν αυτόν το τρόπο επεξεργασίας σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Χρησιμοποιώντας μεγάλα τελάρα με ψιλή σίτα, κοσκινίζουν το αποξηραμένο kief σε μεγαλύτερους δίσκους συλλογής.

Το hash, από την άλλη πλευρά, είναι το υποπροϊόν του kief που έχει εξαχθεί από το φυτό της κάνναβης και υποβάλλεται σε μια ποικιλία διεργασιών. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι δημιουργίας hash εκεί έξω, τις οποίες θα συζητήσουμε στο επόμενο μέρος αυτού του άρθρου. Γενικά, περιλαμβάνει ζέσταμα και συμπίεση, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι μια εύκαμπτη μπάλα, ένα επίπεδο τούβλο ή ένα νόμισμα.

Οι άνθρωποι που αγαπούν τα συμπυκνώματά τους, αλλά προτιμούν μια εύκολη, προσιτή επιλογή εξαγωγής χρησιμοποιούν το kief ως κύριο σημείο εκκίνησης. Είναι εξαιρετικά ψυχοτρόπο και αρκετά εύκολο ως προς τη συλλογή.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.
  • Ποια Μέρη των Φυτών της Κάνναβης Χρησιμοποιούνται για την Παρασκευή Hash;

Η κάνναβη είναι πιο περίπλοκη από όσο νομίζετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μέρη της ανατομίας του φυτού για να συλλέξετε τριχίδια:

  • Male plants: Οι καλλιεργητές συνήθως ξεριζώνουν τα αρσενικά φυτά κάνναβης για να αποφύγουν την επικονίαση των θηλυκών τους. Αλλά μην πετάξετε ακόμα τα αρσενικά φυτά σας, γιατί μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε σπιτικό hash. Αν και η συνολική τους περιεκτικότητα σε κανναβινοειδή είναι χαμηλότερη από τα θηλυκά, τα τριχίδια μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν. Απλώς φροντίστε να τα απομονώσετε από τα θηλυκά σας φυτά.
  • Φύλλα βεντάλιας: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα φύλλα του φυτού της κάνναβης. Δεν περιέχουν τόσα τριχίδια όσο τα μικρότερα φύλλα ζάχαρης, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύτιμα για την παρασκευή hash.
  • Φύλλα ζάχαρης: Αυτά είναι τα πολύ μικρά, αιχμηρά φύλλα που θα βρείτε ενσωματωμένα στα άνθη. Ονομάζονται φύλλα ζάχαρης επειδή περιέχουν μια λεπτή στρώση τριχιδίων στην επιφάνειά τους.
  • Αποξηραμένα άνθη: Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Τα αποξηραμένα άνθη χρησιμοποιούνται συνήθως στο ξηρό κοσκίνισμα, το οποίο είναι επίσης μία από τις ευκολότερες μεθόδους παρασκευής hash.
Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Πώς Φτιάχνεται το Hash;

Η βασική ιδέα της παρασκευής του hash είναι αρκετά απλή. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, περιλαμβάνει τη συλλογή του kief και τη συμπίεσή του σε μπλοκ, μπάλα ή κέρμα χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων. Ας διερευνήσουμε τις βασικές διαφορές μεταξύ του hash που γίνεται με βάση κάποιον διαλύτη και του hash που παρασκευάζεται χωρίς διαλύτη, πριν εμβαθύνουμε στις διάφορες μεθόδους παραγωγής.

  • Μέθοδοι Χωρίς Διαλύτη

Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής hash, ο οποίος δεν περιλαμβάνει διαλύτες. Αντίθετα, αξιοποιεί μηχανικά μέσα—τα οποία μπορεί να είναι τόσο απλά όσο η χρήση των χεριών σας ή μια πολύ ψιλή σίτα. Στην τελευταία περίπτωση, απλά παίρνετε το αποξηραμένο βότανό σας και το τρίβετε πάνω σε μια σίτα για να διαχωρίσετε τα τριχίδια.

Αφού μετατρέψετε τα τριχίδια σε έναν σωρό από kief, το βάζετε σε καλούπια, το θερμαίνετε και το πιέζετε σε μορφή τούβλου, σφαίρας ή φιδιού.

  • Μέθοδοι με Διαλύτες

Το hash που παρασκευάζεται μέσω της χρήσης διαλυτών είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος παραγωγής του. Σε αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιείται βουτάνιο, προπάνιο, ισοπροπυλική αλκοόλη ή CO₂ για την εξαγωγή των κανναβινοειδών και των τερπενίων από τα τριχίδια.

Προτού το hash να είναι ασφαλές για κατανάλωση, πρέπει να εξατμιστεί το υπόλειμμα του διαλύτη. Για το BHO (χασισέλαιο βουτανίου), είτε χτυπιέται πολύ ώστε να πάρει τη μορφή κεριού χρησιμοποιώντας θερμαινόμενη πλάκα είτε τοποθετείται σε θάλαμο αποξήρανσης κενού.

Πριν προχωρήσουμε, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τους κινδύνους που συνδέονται με την παρασκευή hash με τη χρήση διαλυτών. Διαλύτες όπως το βουτάνιο, η αιθανόλη και η ισοπροπυλική αλκοόλη μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα και επίσης να προκαλέσουν συμπτώματα, όπως ζάλη κατά την εισπνοή. Η μακροχρόνια έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βλάβη των οργάνων.

Αυτοί οι διαλύτες είναι επίσης πολύ εύφλεκτοι, πράγμα που σημαίνει ότι ο ακατάλληλος χειρισμός μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο πυρκαγιάς. Εάν αποτύχετε να τους αφαιρέσετε εντελώς μπορεί επίσης να μολύνουν το τελικό προϊόν, εκθέτοντας τους πνεύμονες απευθείας στις τοξικές τους επιδράσεις, όταν καπνίζονται ή ατμίζονται.

Έχοντας υπόψη αυτές τις ανησυχίες για την ασφάλεια, προχωρήστε με τη μέγιστη προσοχή, εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε μεθόδους που βασίζονται σε διαλύτες. Εργαστείτε σε χώρο με επαρκή αερισμό, φορέστε την κατάλληλη μάσκα προσώπου και φροντίστε να τους αφαιρέσετε σωστά από το hash σας.

Πώς να Φτιάξετε Hash στο Σπίτι: Μια Ματιά σε Διαφορετικές Μεθόδους

Ευτυχώς για εσάς, σε αυτό το κομμάτι, θα εστιάσουμε στις ασφαλέστερες μεθόδους παρασκευής hash. Ακολουθούν ορισμένες τεχνικές παρασκευής που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση διαλυτών. Για ορισμένες μεθόδους, αξίζει να καταψύξετε την κάνναβή σας εκ των προτέρων για να επιτρέψετε στα τριχίδια να απομακρυνθούν πιο εύκολα από τα άνθη.

  • Ρολάρισμα με το Χέρι

Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά αυτονόητη. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η μέθοδος κύλισης με το χέρι περιλαμβάνει τον χειρισμό μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης. Συνήθως, αυτή η μέθοδος εκτελείται χρησιμοποιώντας αποξηραμένα, ωριμασμένα άνθη.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Κυλώντας τα άνθη ανάμεσα στις παλάμες σας, θα δείτε σύντομα να σχηματίζεται μια μαύρη στρώση κολλώδους ρητίνης. Θα ξέρετε ότι έχετε συγκεντρώσει αρκετό υλικό μόλις καταφέρετε να σχηματίσετε μικρές σφαίρες hash.

Ακολουθεί ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη: αφού χρησιμοποιείτε τα χέρια σας, θα συλλέξετε επίσης μερικά από τα έλαια και τη βρωμιά από το δέρμα. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν, φροντίστε να πλύνετε καλά τα χέρια σας.

Πλεονεκτήματα
  • Απλή διαδικασία και με χαμηλό κόστος
  • Προϊόν άμεσο που δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία
  • Διαισθητική διαδικασία και εύκολη για αρχάριους
Μειονεκτήματα
  • Χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί συνεχή εργασία με τα χέρια
  • Δημιουργεί ακαταστασία και κολλάει στα χέρια
  • Μέθοδος με Παπούτσι

Η μέθοδος με τη χρήση παπουτσιού συμπιέζει μια μικρή ποσότητα kief για έναν τρόπο παραγωγής hash χωρίς ταλαιπωρία. Όπως υποδηλώνει και το όνομα αυτής της μεθόδου, περιλαμβάνει τη χρήση του παπουτσιού σας.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Εξοπλισμός

  • 5g kief
  • Μικρό κομμάτι ταινίας
  • Χαρτί ψησίματος ή σελοφάν
  • Καρφίτσα

Οδηγίες

  1. Τυλίξτε το υλικό σας σφιχτά είτε σε λαδόκολλα είτε σε σελοφάν. Χρησιμοποιήστε την ταινία για να μη ξεδιπλώνεται. Αποφύγετε τη χρήση πλαστικών σακουλιών (το hash έχει την τάση να κολλάει πάνω τους).
  2. Χρησιμοποιώντας την καρφίτσα, ανοίξτε μια μικρή τρύπα στη συσκευασία για να επιτρέψετε στον παγιδευμένο αέρα να διαρρεύσει. Βεβαιωθείτε ότι το υλικό είναι καλά σφραγισμένο.
  3. Μόλις το πακέτο κλείσει καλά, τοποθετήστε το μέσα στη φτέρνα του παπουτσιού σας. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μπότες ή οποιοδήποτε παπούτσι με σκληρή σόλα, καθώς είναι πολύ καλύτερο στο πάτημα.
  4. Το βάρος που θα ασκήσετε καθώς περπατάτε, μαζί με τη θερμότητα του σώματός σας, θα συμπιέσουν το υλικό δημιουργώντας μια πλάκα. Αυτή η μέθοδος θα διαρκέσει από 15 λεπτά έως μία ώρα για να ολοκληρωθεί.
Πλεονεκτήματα
  • Εύκολη και οικονομική μέθοδος

  • Δεν θα λερώσετε τα χέρια σας
  • Χαμηλής τεχνολογίας
Μειονεκτήματα
  • Χρονοβόρα

  • Κίνδυνος μόλυνσης
  • Μετατροπή του Kief σε Hash

Ακριβώς όπως η πρώτη μέθοδος αυτής της λίστας, η συμπίεση του kief σε hash είναι ως επί το πλείστο μια εργασία που γίνεται με το χέρι. Είναι η πιο βολική μέθοδος γιατί δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό—αλλά προετοιμαστείτε για έντονη άσκηση στα χέρια. Εάν δεν είστε συνηθισμένοι σε αυτό το είδος εργασίας, θα πρέπει να αναμένετε να έχετε λίγο πόνο στα χέρια μετά τη διαδικασία.

Για αυτή τη διαδικασία, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μεσαίας έως υψηλής ποιότητας kief. Φροντίστε να είναι πρόσφατα κοσκινισμένο και χωρίς φυτικό υλικό για ευκολότερο καλούπωμα.

Οδηγίες

  1. Πάρτε αρκετό kief ώστε να καλύψει πλήρως το κέντρο της παλάμης σας (συνήθως χρειάζονται μερικά γραμμάρια).
  2. Δουλέψτε με αυτόν τον μικρό σωρό κυλώντας τον ανάμεσα στα χέρια σας μέχρι να δέσει σε ένα συμπαγές κομμάτι. Συνεχίστε να το τρίβετε ανάμεσα στις παλάμες για περίπου δέκα λεπτά ακόμα μέχρι να παρατηρήσετε αλλαγή στην πυκνότητα.
  3. Τυλίξτε το υλικό σε σελοφάν και βεβαιωθείτε ότι είναι καλά σφραγισμένο χωρίς υπερβολικό αέρα μέσα. Στη συνέχεια, τυλίξτε αυτό το πακέτο με μερικές στρώσεις υγρό ύφασμα, εφημερίδα ή χαρτοπετσέτα.
  4. Τοποθετήστε το υλικό σ' ένα ζεστό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Φροντίστε να το γυρνάτε συχνά. Δεν χρειάζεται να ζεστάνετε τη συσκευασία για πολύ ώρα. Το μόνο που θέλετε είναι να κολλήσει το υλικό και να ομογενοποιηθεί.
Πλεονεκτήματα
  • Βολική

  • Εύκολη
  • Ευέλικτη
Μειονεκτήματα
  • Απαιτείται σωματική προσπάθεια

  • Χρονοβόρα διαδικασία
  • Κίνδυνος ζημιάς σε περίπτωση υπερθέρμανσης
  • Τελάρο με Σίτα (Ξηρό Κοσκίνισμα)

Το τρίψιμο των αποξηραμένων ανθών πάνω σ' ένα ψιλό κόσκινο είναι μια πολύ εύκολη και απλή μέθοδος. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο αποξηραμένο βότανο και ένα τελάρο με πολύ ψιλή σίτα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεστε.

Λάβετε υπόψη ότι όσο μικρότερες είναι οι τρύπες με τις οποίες εργάζεστε, τόσο πιο υψηλή θα είναι η ποιότητα του hash που θα λάβετε. Βασικά, η ποιότητα και η ποσότητα που θα παραχθεί θα εξαρτηθούν από τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε.

Ένα σημαντικό βήμα είναι να παγώσετε τα άνθη σας για αρκετές ώρες εκ των προτέρων για να κάνετε τον διαχωρισμό των τριχιδίων ευκολότερο.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Οδηγίες

  1. Για να ξεκινήσετε αυτή τη διαδικασία, τοποθετήστε το πλέγμα πάνω σε μια επίπεδη και καθαρή επιφάνεια. Προσθέστε τα άνθη ή τα τμήματα του φυτού στο επάνω μέρος του πλέγματος.
  2. Τρίψτε απαλά το υλικό πάνω στο πλέγμα με κυκλικές κινήσεις. Θα δείτε όλα τα τριχίδια να πέφτουν στην επιφάνεια κάτω από το πλέγμα.
  3. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για όσο χρειαστεί. Θα καταλάβετε ότι έχετε αρκετή ποσότητα όταν έχετε συλλέξει περίπου το 10% του συνολικού βάρους της κάνναβης σε τριχίδια.
Πλεονεκτήματα
  • Εύκολη

  • Διατηρεί την ποιότητα
  • Δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες
Μειονεκτήματα
  • Χρονοβόρα διαδικασία

  • Απαιτεί κατάλληλα εργαλεία, όπως σωστό μέγεθος πλέγματος
  • Μέθοδος με Μπλέντερ

Όπως υποδηλώνει και το όνομα αυτής της μεθόδου, θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ. Αλλά, όπως στο ξηρό κοσκίνισμα, θα χρειαστείτε επίσης μια ψιλή σίτα σε τελάρο.

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε την κάνναβή σας στο μπλέντερ και προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλυφθεί. Προσθέστε μια χούφτα πάγο και ανακατέψτε για έως και ένα λεπτό.
  2. Μετά από αυτή τη σύντομη ανάδευση, αδειάστε το μείγμα σ' ένα γυάλινο βάζο, χρησιμοποιώντας τη σίτα ως κόσκινο. Αφήστε το βάζο να καθίσει χωρίς επίβλεψη για περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα δείτε τα τριχίδια να εγκαθίστανται στον πάτο του βάζου. Αυτό σημαίνει ότι είστε στον σωστό δρόμο.
  3. Αδειάστε περίπου τα ⅔ του νερού, αλλά φροντίστε να αποτρέψετε τη διαρροή αυτών των τριχιδίων. Γεμίστε ξανά το βάζο με παγωμένο νερό και αφήστε το ξανά να καθίσει για έως και πέντε λεπτά. Ξαναστραγγίστε τα ⅔ του νερού και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τέσσερις έως πέντε φορές.
  4. Μόλις αδειάσετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε, πάρτε ένα φίλτρο καφέ και περάστε από μέσα το διάλυμα για να ξεχωρίσετε το νερό από τα τριχίδια. Στύβουμε τυχόν περίσσεια νερού και αφήνουμε το kief να στεγνώσει.

Είναι μια αρκετά κουραστική διαδικασία, αλλά το αποξηραμένο kief είναι το τελικό σας προϊόν. Δεν απαιτείται επιπλέον θέρμανση ή συμπίεση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως είναι σε μπονγκ ή τσιγάρο μετά το στέγνωμα.

Πλεονεκτήματα
  • Υψηλή απόδοση

  • Αποτελεσματική
  • Man χρειάζεται να χρησιμοποιεί τα χέρια τόσο πολύ
Μειονεκτήματα
  • Απαιτεί πολλαπλά βήματα
  • Δημιουργεί ακαταστασία
  • Hash με Ξηρό Πάγο

Η μέθοδος παραγωγής hash με ξηρό πάγο θεωρείται ότι είναι η πιο καθαρή διαδικασία παραγωγής hash χωρίς διαλύτη (ο ξηρός πάγος δεν θεωρείται "πραγματικός" διαλύτης εδώ) καθώς το τελικό προϊόν περιέχει πρακτικά μηδενική φυτική ύλη.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Εξοπλισμός

  • Ξηρός πάγος
  • Μεγάλος κουβάς
  • Σακούλες με πλέγμα mesh που μικραίνει σταδιακά (73 μm για το καθαρότερο αποτέλεσμα ρητίνης)
  • Πιστωτική κάρτα
  • Πρέσα γύρης (προαιρετικό)

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε τα κομμένα τμήματα του φυτού ή τα άνθη σ' έναν μεγάλο κουβά μαζί με τον ξηρό πάγο. Ανακατέψτε και ανακινήστε ελαφρά για λίγα λεπτά για να βοηθήσετε τους αδένες της ρητίνης να διαχωριστούν από το φυτικό υλικό.
  2. Τυλίξτε τις σακούλες με το πλέγμα γύρω από το χείλος του κουβά. Αναποδογυρίστε τον κουβά για να μεταφέρετε τα πάντα στις ειδικές σακούλες και τοποθετήστε τις σε μια μεγάλη, επίπεδη και καθαρή επιφάνεια.
  3. Ανακινήστε τον κουβά για λίγα λεπτά μέχρι να δείτε την επιφάνεια γεμάτη με μια κεχριμπαρένια σκόνη.
  4. Πάρτε μια κάρτα ή οποιοδήποτε επίπεδο και σκληρό υλικό και χρησιμοποιήστε το για να ξύσετε όλο το προϊόν (τώρα ρητίνη) μαζί.
  5. Για να μετατρέψετε τη ρητίνη σε hash, τοποθετήστε το υλικό που έχετε συλλέξει σε μια πρέσα γύρης για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Πλεονεκτήματα
  • Αγνό προϊόν

  • Υψηλή απόδοση
  • Μεγάλη παραγωγή
Μειονεκτήματα
  • Απαιτεί ξηρό πάγο

  • Προκαλεί ακαταστασία
  • Απαιτείται κάποια τεχνογνωσία
  • Μέθοδος με Φιάλη με Ζεστό Νερό

Η μέθοδος με φιάλη με ζεστό νερό είναι παρόμοια με το ρολάρισμα του hash με το χέρι. Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, χρησιμοποιείται περισσότερη θερμότητα για να λιώσει η κηρώδης ουσία από το "κεφάλι" του κάθε τριχιδίου.

Εξοπλισμός

  • Σελοφάν ή χαρτί ψησίματος
  • Μπουκάλι κρασιού

Οδηγίες

  1. Τοποθετήστε τη ρητίνη πάνω στο σελοφάν ή στο χαρτί ψησίματος και μετά διπλώστε το στη μέση. Βράζουμε λίγο νερό και το βάζουμε στο μπουκάλι του κρασιού. Αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά.
  2. Τοποθετήστε το μπουκάλι του κρασιού με φελλό πάνω από το γεμάτο με ρητίνη, διπλωμένο χαρτί και αφήστε το εκεί για 30 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να δείτε το χρώμα της ρητίνης να σκουραίνει.
  3. Χρησιμοποιώντας πολύ ελάχιστη πίεση, κυλήστε το ζεστό μπουκάλι πάνω στο χαρτί. Με τη βοήθεια της πίεσης από το χέρι σας και της θερμότητας από το μπουκάλι, η ρητίνη θα πρέπει να λιώσει με σχετική ευκολία.
  4. Γυρίστε το χαρτί από την άλλη πλευρά και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.
  5. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η ρητίνη θα πρέπει να μοιάζει με ένα πεπλατυσμένο αλλά κολλώδες και γυαλιστερό μπιφτέκι. Διπλώστε ξανά το χαρτί και συνεχίστε τη διαδικασία πίεσης για τελευταία φορά πριν το απολαύσετε.
Πλεονεκτήματα
  • Απλή και οικονομική

  • Άμεσο αποτέλεσμα
  • Εύκολη στη διαχείριση
Μειονεκτήματα
  • Κίνδυνος υπερθέρμανσης

  • Η ασυνεπής πίεση μπορεί να παράγει ένα ανομοιόμορφο προϊόν
  • Charas

Αυτή η μέθοδος είναι ακριβώς όπως η μέθοδος κύλισης με το χέρι, με τη διαφορά ότι το charas αξιοποιεί φρέσκα, μη ωριμασμένα άνθη. Η παράδοση της παραγωγής charas ξεκίνησε επίσης χιλιάδες χρόνια πίσω στην ινδική υπο-ήπειρο. Αξιοποιώντας αυτή τη μέθοδο βοηθάτε στη διατήρηση της κληρονομιάς αυτής της αρχαίας μορφής συμπυκνώματος κάνναβης.

Όταν φτιάχνουν charas, οι περισσότεροι καλλιεργητές αφαιρούν μερικά κλαδιά από τα φυτά που απέχουν 2-3 εβδομάδες από την πλήρη ωρίμαση, ενώ άλλοι περιμένουν μέχρι την ώρα της συγκομιδής.

Όπως και με την κύλιση με το χέρι, η μέθοδος charas περιλαμβάνει το τρίψιμο των ανθών και των υπολειμμάτων από το τριμάρισμα απαλά ανάμεσα στις παλάμες των χεριών σας μέχρι να εμφανιστεί μια παχιά στρώση. Ξύστε το υλικό από τα χέρια σας και τελειώσατε: έχετε ένα προϊόν που μπορείτε να προσθέσετε μαζί με τα άνθη σας σε τσιγάρο, πούρο, πίπα ή μπονγκ.

Πλεονεκτήματα
  • Φρέσκο προϊόν

  • Διατηρεί ζωντανή την παράδοση
  • Δεν χρειάζεται πρόσθετος εξοπλισμός
Μειονεκτήματα
  • Χαμηλότερη απόδοση

  • Έντονη εργασία
  • Προκαλεί ακαταστασία
  • Μηχανικό Κόσκινο

Για όσους έχουν τους πόρους και την επιθυμία να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερη εργασία, η μέθοδος με μηχανικό κόσκινο θα είναι η καλύτερη για εσάς. Είναι ουσιαστικά η μέθοδος ξηρού κοσκινίσματος αλλά χρησιμοποιεί μια πολύπλοκη και αποτελεσματική συσκευή.

Δείτε πώς λειτουργεί: τοποθετείτε τα υπολείμματά σας σ' ένα δοχείο που καλύπτεται από ένα μεγάλο, τεντωμένο ύφασμα. Στη συνέχεια, το μηχάνημα ανακινεί το δοχείο για να απελευθερωθούν όλα τα τριχίδια — αλλά λάβετε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος είναι μόνο για την εξαγωγή του kief. Θα χρειαστείτε ακόμα μια πρέσα γύρης για να μετατρέψετε το προϊόν σας σε hash.

Για καλύτερα αποτελέσματα, καταψύξτε την κάνναβή σας για περίπου τρεις ώρες πριν την τοποθετήσετε στο μηχάνημα.

Πλεονεκτήματα
  • Αποτελεσματική μέθοδος

  • Υψηλή απόδοση
  • Συνέπεια
Μειονεκτήματα
  • Σχετικά ακριβή

  • Απαιτεί ρεύμα
  • Απαιτούνται πρόσθετα βήματα

Πώς να Στεγνώσετε το Hash σας

Το στέγνωμα και η ωρίμαση του hash σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητάς του. Η αποθήκευσή του ενώ είναι υγρό θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης μούχλας.

Το bubble hash, συγκεκριμένα, απαιτεί επαρκή αποξήρανση και ωρίμαση για καλύτερα αποτελέσματα. Για να απαλλαγείτε από την υγρασία, είναι καλύτερα να το απλώσετε σ' ένα κομμάτι από χαρτόνι στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνοντάς το θα αυξήσετε την επιφάνεια και θα επιταχύνετε τη διαδικασία, καθώς το χαρτόνι θα τραβήξει την υγρασία από το kief. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι στεγνώνετε το hash σας σ' ένα δροσερό και σκοτεινό περιβάλλον.

After drying, it’s time to allow the hash to cure in whatever form you see fit (such as hash coins). Storing it in parchment paper in humidity-controlled glass jars is a good option and will help mature its flavour and aroma.

Μετά το στέγνωμα, ήρθε η ώρα να αφήσετε το hash να ωριμάσει σε όποια μορφή θέλετε (όπως σε σχήμα κέρματος). Η αποθήκευση σε λαδόκολλα σε γυάλινα βάζα ελεγχόμενης υγρασίας είναι μια καλή επιλογή και θα βοηθήσει στην ωρίμαση της γεύσης και του αρώματός του.

Ελέγξτε τις παρακάτω βέλτιστες πρακτικές για να στεγνώσετε και να ωριμάσετε τέλεια το hash σας κάθε φορά:

  • Βέλτιστη θερμοκρασία και υγρασία: Στεγνώστε το hash σας σε δροσερό και σκοτεινό περιβάλλον. Επιδιώξτε μια μέση θερμοκρασία 18–22°C και υγρασία 50–60% για να το στεγνώσετε αργά και να αποφύγετε την υποβάθμιση των κανναβινοειδών και των τερπενίων.
  • Κυκλοφορία αέρα: Φροντίστε να στεγνώσετε το hash σας σε καλά αεριζόμενο χώρο για να ευνοήσετε τη σωστή ροή αέρα. Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες σε χαμηλή ρύθμιση για να αποτρέψετε τους θύλακες στάσιμου αέρα, αποτρέποντας ταυτόχρονα και το πολύ γρήγορο στέγνωμα του τελικού προϊόντος.
  • Προσεκτική ωρίμαση: Αφού στεγνώσετε το hash σας, έχετε την επιλογή να το ωριμάσετε για να ενισχύσει περαιτέρω τη γεύση και την απαλότητά του. Σκεφτείτε να το πιέσετε σε μορφή νομίσματος ή τούβλου και να το αποθηκεύσετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος σε αεροστεγή, γυάλινα βάζα.
Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.

Επιλέξτε τη Μέθοδο Παραγωγής Hash που σας Ταιριάζει

Το ποια μέθοδος παραγωγής hash θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας και τις προτιμήσεις σας. Έχετε τα χρήματα για να διαθέσετε σε πιο περίτεχνα μηχανήματα, και αν τα έχετε, είστε διατεθειμένοι να τα ξοδέψετε σε αυτό;

Για ορισμένες μεθόδους, θα χρειαστεί να δαπανήσετε λίγα χρήματα για το κόσκινο, τις σακούλες με πλέγμα και τον ξηρό πάγο, αλλά το όφελος είναι να μπορείτε να φτιάξετε hash στην άνεση του σπιτιού σας. Και το καλύτερο είναι ότι πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο.

Συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και το κόστος κάθε μεθόδου παρακάτω για να αποφασίσετε ποιο μονοπάτι θέλετε να ακολουθήσετε.

Ρολάρισμα με το χέρι

  • Πλεονεκτήματα: Απλή, διαισθητική μέθοδος και απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό
  • Μειονεκτήματα: Χρονοβόρα και δημιουργεί ακαταστασία
  • Κόστος: Χαμηλό

Μέθοδος παπουτσιού

  • Πλεονεκτήματα: Εύκολη, χειροπιαστή μέθοδος και χαμηλής τεχνολογίας
  • Μειονεκτήματα: Χρονοβόρα και κίνδυνος μόλυνσης
  • Κόστος: Χαμηλό

Μετατροπή του kief σε hash

  • Πλεονεκτήματα: Βολική και ευέλικτη διαδικασία
  • Μειονεκτήματα: Απαιτεί σωματική προσπάθεια και υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης
  • Κόστος: Χαμηλό

Τελάρο με πλέγμα (ξηρό κοσκίνισμα)

  • Πλεονεκτήματα: Διατηρεί την ποιότητα και είναι γρήγορη διαδικασία
  • Μειονεκτήματα: Απαιτεί κατάλληλα εργαλεία
  • Κόστος: Μεσαίο

Μέθοδος με μπλέντερ

  • Πλεονεκτήματα: Υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα
  • Μειονεκτήματα: Man χρειάζεται να χρησιμοποιεί τα χέρια τόσο πολύ
  • Κόστος: Υψηλό

Hash με ξηρό πάγο

  • Πλεονεκτήματα: Καθαρό προϊόν με δυνατότητες μεγάλης παραγωγής
  • Μειονεκτήματα: Δημιουργεί ακαταστασία και απαιτεί κάποια εμπειρία
  • Κόστος: Υψηλό

Μέθοδος με φιάλη με ζεστό νερό

  • Πλεονεκτήματα: Απλή και εύκολη στη διαχείριση
  • Μειονεκτήματα: Κίνδυνος υπερθέρμανσης
  • Κόστος: Χαμηλό

Charas

  • Πλεονεκτήματα: Παραδοσιακή, μοναδική και φθηνή διαδικασία
  • Μειονεκτήματα: Έντονη εργασία και προκαλεί ακαταστασία
  • Κόστος: Χαμηλό

Μηχανικό κόσκινο

  • Πλεονεκτήματα: Υψηλή απόδοση, αποτελεσματική και συνεπής
  • Μειονεκτήματα: Ακριβή και απαιτεί ρεύμα
  • Κόστος: Υψηλό

Οι Καλύτερες Ποικιλίες για την Παραγωγή Hash

Τώρα που έχετε επίγνωση των πολλών διαφορετικών τρόπων παρασκευής hash, δείτε μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες για τον συγκεκριμένο σκοπό παρακάτω. Κάθε μία προσφέρει κάτι μοναδικό, αλλά όλες είναι φορτωμένες με THC που περιέχεται στην άφθονη ποσότητα ρητίνης.

Royal Gorilla

Πρόκειται για μια σταθερά αγαπημένη ποικιλία για τους παραγωγούς hash και τα ακόλουθα χαρακτηριστικά κάνουν τη Royal Gorilla την τέλεια επιλογή:

  • Παραγωγή ρητίνης: Υψηλή
  • Πυκνότητα τριχιδίων: Υψηλή
  • Γονικές ποικιλίες: Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
  • Επίπεδο THC: 27%
  • Προφίλ τερπενίων: Μυρσένιο, λιμονένιο, καρυοφυλλένιο
  • Γεύση: Ντίζελ, γήινη, λεμόνι
  • Ύψος και απόδοση σε εσωτερική καλλιέργεια: Φτάνει τα 90–160 cm και παράγει 500–550 g/m² μετά από περίοδο ανθοφορίας 8–10 εβδομάδων
  • Ύψος και απόδοση σε εξωτερική καλλιέργεια: Φτάνει τα 130–170 cm και παράγει 550–600 g/φυτό, ενώ θα είναι έτοιμη για συγκομιδή στα μέσα Οκτωβρίου

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Μέσα Οκτώβρη
22_Effect_1 Διαύγεια, Ηρεμία

Αγορά Royal Gorilla

Sour Diesel

Μια άλλη επιλογή είναι η ποικιλία Sour Diesel, αφού πρόκειται για μία από τις καλύτερες ποικιλίες για την παρασκευή hash για τους ακόλουθους λόγους:

  • Παραγωγή ρητίνης: Υψηλή
  • Πυκνότητα τριχιδίων: Υψηλή
  • Γονικές ποικιλίες: Original Diesel x (Northern Light x Shiva x Hawaiian)
  • Επίπεδο THC: 19%
  • Προφίλ τερπενίων: Καρυοφυλλένιο, λιμονένιο, μυρσένιο
  • Γεύση: Diesel, χημική, skunk
  • Ύψος και απόδοση σε εσωτερική καλλιέργεια: Φτάνει τα 90–160 cm και παράγει 475–525 g/m² μετά από περίοδο ανθοφορίας 10–11 εβδομάδων
  • Ύψος και απόδοση σε εξωτερική καλλιέργεια: Φτάνει τα 150–200 cm και παράγει 550–600 g/φυτό, ενώ θα είναι έτοιμη για συγκομιδή στα τέλη Οκτωβρίου

Sour Diesel
23_genetic background_1 Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Τέλη Οκτώβρη
22_Effect_1 Διαύγεια, Σωματική Χαλάρωση

Αγορά Sour Diesel

ICE

Διαφορετικά γνωστή και ως Indica Crystal Extreme, φαίνεται και στο όνομά της γιατί η ποικιλία ICE κάνει häpnadsväckande hash:

  • Παραγωγή ρητίνης: Υψηλή
  • Πυκνότητα τριχιδίων: Υψηλή
  • Γονικές ποικιλίες: Afghan x Northern Light x Skunk
  • Επίπεδο THC: 18%
  • Προφίλ τερπενίων: Καρυοφυλλένιο, μυρσένιο, λιναλοόλη, πινένιο
  • Γεύση: Γήινη, μέντα, πιπέρι, πεύκο
  • Ύψος και απόδοση σε εσωτερική καλλιέργεια: Φτάνει τα 80–120 cm και παράγει 400–450 g/m² μετά από περίοδο ανθοφορίας 8–10 εβδομάδων
  • Ύψος και απόδοση σε εξωτερική καλλιέργεια: Φτάνει τα 150–200 cm και παράγει 500–550 g/φυτό και είναι έτοιμη για συγκομιδή τον Σεπτέμβριο

ICE
23_genetic background_1 Afghan x Northern Light x Skunk
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 Εβδομάδες
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 90%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Σεπτέμβριος
22_Effect_1 Καθήλωση, Σωματική Χαλάρωση

Αγορά ICE

Ασφάλεια και Νομικά Ζητήματα

Η παρασκευή hash στο σπίτι ενέχει ορισμένους κινδύνους, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε διαλύτες. Ως γενικός κανόνας, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση διαλυτών εντελώς και επιλέξτε ασφαλέστερες μεθόδους χωρίς διαλύτες. Σε περιπτώσεις που επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε διαλύτες, να εργάζεστε πάντα σε καλά αεριζόμενο χώρο και να φοράτε προστατευτικά γυαλιά, γάντια και ρούχα.

Κατά την παρασκευή hash, χρησιμοποιήστε εργαλεία από ανοξείδωτο χάλυβα ή σιλικόνη όπου είναι δυνατόν για να αποφύγετε τη μόλυνση. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι όλος ο εξοπλισμός σας έχει καθαριστεί και απολυμανθεί σωστά χρησιμοποιώντας προϊόντα κατάλληλα για τρόφιμα.

Νομικά, η παραγωγή hash ποικίλλει ευρέως μεταξύ χωρών και πολιτειών. Να ελέγχετε πάντα τους τοπικούς και εθνικούς νόμους πριν φτιάξετε hash στο σπίτι.

Πώς να Καταναλώσετε το Hash

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσετε το hash και κάθε επιλογή προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Δείτε παρακάτω τους πιο συνηθισμένους τρόπους χρήσης του προϊόντος, καθώς και τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Illustration of biointensive gardening, showing maximum productivity, healthier plants, potent buds, companion planting, deep soil cultivation, and improved soil quality.
  • Κάπνισμα του Hash

Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν το hash σε τσιγάρο, πούρο και μπονγκ. Ενώ είναι εύκολο και γρήγορο, το κάπνισμα παρουσιάζει ορισμένες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Για να καπνίσετε hash, απλώς θρυμματίστε το σε ένα τσιγάρο ή μπονγκ όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται πάνω από αλεσμένα αποξηραμένα άνθη. Εναλλακτικά, ζεστάνετε ελαφρά το hash σας για να μαλακώσει και τυλίξτε το σε σχήμα λουκάνικου πριν το στρίψετε σε τσιγάρο.

Πλεονεκτήματα
  • Εύκολη και γρήγορη μέθοδος

  • Απαιτείται ελάχιστος εξοπλισμός
  • Ταχεία έναρξη των επιδράσεων
Μειονεκτήματα
  • Ερεθίζει τον λαιμό και τους πνεύμονες

  • Η θερμότητα αποδομεί τα τερπένια και τα κανναβινοειδή
  • Άτμισμα του Hash

Μπορείτε επίσης να ατμίσετε το hash χρησιμοποιώντας ένα dab rig ή μια ηλεκτρονική συσκευή σχεδιασμένη για συμπυκνώματα. Αυτή η μέθοδος διατηρεί τις γεύσεις του hash και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το συμπύκνωμα στην πιο αγνή του μορφή.

Όταν κάνετε χρήση του hash μέσω της συσκευής dab rig, απλώς θερμάνετε το ειδικό μέρος της συσκευής μέχρι να είναι ζεστό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι χασίς στην επιφάνεια και εισπνεύστε καθώς απελευθερώνεται ο ατμός.

Όταν ατμίζετε, τοποθετήστε την επιθυμητή ποσότητα hash στον φούρνο ή τον θάλαμο της συσκευής σας. Επιλέξτε τη θερμοκρασία που προτιμάτε, περιμένετε να ζεσταθεί η συσκευή σας και εισπνεύστε.

Πλεονεκτήματα
  • Αγνή και γευστική εμπειρία

  • Πιο απαλός ατμός
Μειονεκτήματα
  • Απαιτεί πιο ακριβό εξοπλισμό
  • Μαγειρική με Hash

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το hash σας για να φτιάξετε βούτυρο και έλαιο για να εμποτίσετε μια μακρά λίστα βρώσιμων προϊόντων, από μπράουνις και κέικ μέχρι σάλτσες και σούπες.

Πλεονεκτήματα
  • Επιδράσεις μεγάλης διάρκειας

  • Ευέλικτες επιλογές
Μειονεκτήματα
  • Έντονες επιδράσεις, ακατάλληλες για ορισμένους χρήστες

  • Μακρά διαδικασία

Μόλις Αποφοιτήσατε από το Masterclass για το Hash

Συγχαρητήρια—ανακαλύψατε σχεδόν όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για το hash! Τώρα γνωρίζετε όλους τους διαφορετικούς τύπους hash, τον τρόπο παρασκευής τους και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους. Έχετε μάθει επίσης πώς να στεγνώνετε το hash και έχετε ενημερωθεί για τις καλύτερες ποικιλίες κάνναβης για αυτή τη δουλειά. Τέλος, ανακαλύψατε τους καλύτερους τρόπους για να το χρησιμοποιήσετε.

Τώρα, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε όλες αυτές τις πληροφορίες στην πράξη. Επιλέξτε τις ποικιλίες σας, επιλέξτε την καλύτερη τεχνική παρασκευής hash και απολαύστε αυτό το διαχρονικό προϊόν κάνναβης!

Ειστε 18 χρονων ή ανω;

Το περιεχόμενο στη σελίδα RoyalQueenSeeds.com είναι κατάλληλο μόνο για ενήλικες και απευθύνεται μόνο σε όσους ανήκουν στο ηλικιακό εύρος που αναφέρθηκε παραπάνω, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε τη νομοθεσία της χώρας σας.

Πατώντας το ΕΙΣΟΔΟΣ επιβεβαιώνετε πως
είστε
18 χρονών ή άνω.