Οδηγός Καλλιέργειας Κάνναβης από τη Royal Queen Seeds

- Καλλιεργώντας κάνναβη βήμα προς βήμα
- Τα βασικά της καλλιέργειας κάνναβης
- Επιλέγοντας τους σπόρους σας
- Πώς να βλαστήσετε τους σπόρους
- Το βλαστικό στάδιο της κάνναβης
- Το στάδιο ανθοφορίας της κάνναβης
- Συγκομιδή κάνναβης
- Τριμμάρισμα, αποξήρανση και ωρίμαση
- Επιλέγοντας γλάστρες και χώμα
-
Καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο
- Μια Πλήρης Επισκόπηση Της Καλλιέργειας Κάνναβης Σε Εσωτερικό Χώρο
- Συμβουλές Καλλιέργειας Κάνναβης: Φωτισμός Για Εσωτερική Καλλιέργεια
- Πόσα Φυτά Κάνναβης Μπορείτε να Καλλιεργήσετε Ανά Τετραγωνικό Μέτρο?
- Καλλιέργεια Κάνναβης σε Εσωτερικό Χώρο: Σχετική Υγρασία και Θερμοκρασίες
- Οδηγός Υδροπονικής Καλλιέργειας Κάνναβης
- Μικροκαλλιέργεια Κάνναβης: Καλλιέργεια Ποιοτικής Κάνναβης σε Μικροσκοπικούς Χώρους
- Καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο
-
Πώς να καλλιεργήσετε κάνναβη αυτόματης άνθισης
- Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός
- Πώς Να Πετύχετε Μέγιστες Σοδειές Με Κάνναβη Αυτόματης Άνθισης
- Το Καλύτερο Χώμα για Καλλιέργεια Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης
- Το Τέλειο Πρόγραμμα Φωτισμού Για Κάνναβη Αυτόματης Άνθισης
- Συμβουλές για την Καλλιέργεια Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης σε Εσωτερικό Χώρο
- Συμβουλές για την Καλλιέργεια Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης σε Εξωτερικό Χώρο
-
Θρεπτικά συστατικά για κάνναβη και pH
- Κατανόηση του pH Και Πώς Επηρεάζει τα Φυτά της Κάνναβης
- Θρεπτικά Συστατικά Κάνναβης: Γιατί, Πώς Και Πότε Να Τα Χορηγείτε Στα Φυτά Σας
- Θρεπτικά Συστατικά RQS: Τα Καλύτερα Λιπάσματα για Κάνναβη
- Κάνναβη & Ποιότητα Νερού Μέρος 2: PPM & EC
- Μελάσα: Ένα Eξαιρετικό Συμπλήρωμα για τα Φυτά Κάνναβης
- Πώς Και Πότε να Ξεπλύνετε Τα Φυτά Μαριχουάνας
- Αντιμετώπιση προβλημάτων κάνναβης: Θρεπτικά Συστατικά
-
Αντιμετώπιση προβλημάτων κάνναβης: Καλλιέργεια
- vlastisi-sporwn-kannavis-odigos-antimetopisis-provlimaton
- Αργή Ανάπτυξη των Φυτών Κάνναβης και τι Μπορείτε να Κάνετε
- Αργή Ανάπτυξη των Φυτών Κάνναβης και τι Μπορείτε να Κάνετε
- Αποτρέψτε και Διορθώστε το Τέντωμα στα Σπορόφυτα της Κάνναβης
- Πότισμα της Κάνναβής σας: Πώς να Διορθώσετε το Υπερβολικό και το Ανεπαρκές Πότισμα
- Διακρίνετε τα Αρσενικά, Θηλυκά και Ερμαφρόδιτα Φυτά Κάνναβης
- Αναγνώριση και Θεραπεία Κοινών Ασθενειών της Κάνναβης
- Πώς να Σώσετε ένα Άρρωστο Φυτό Κάνναβης
- Πώς να Αποφύγετε το Μούχλιασμα της Κάνναβης Κατά την Αποξήρανση και την Ωρίμαση
- Πώς να Αποφύγετε και να Αντιμετωπίσετε τα Ξηρά και Εύθραυστα Φύλλα Κάνναβης
- ti-mporoun-na-sas-poun-ta-fylla-tis-kannavis
- Αιτίες και Λύσεις για το Κιτρίνισμα των Φύλλων
-
Αναφορές Καλλιέργειας Ποικιλιών Κάνναβης
- Αναφορά Καλλιέργειας HulkBerry Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Blue Cheese Auto
- Αναφορά Καλλιέργειας Purple Punch Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Triple G Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Do-Si-Dos Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Green Gelato Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Haze Berry Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Purple Queen Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Cookies Gelato Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Sherbet Queen Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Sweet Skunk Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Medusa F1
-
Εκπαίδευση φυτών κάνναβης
- Καλλιεργώντας κάνναβη με τη μέθοδο SCROG (Screen of Green)
- Πώς να Εφαρμόσετε Τεχνικές Χαμηλού Στρες στα Φυτά Κάνναβης για Καλύτερες Σοδειές
- Κλάδεμα Μαριχουάνας: Topping Vs Fimming
- Αποφύλλωση – Ένας Υψηλού Κινδύνου Τρόπος να Αυξήσετε τη Σοδειά σας
- Πώς να Αυξήσετε Κατά Πολύ τη Σοδειά σας με τη Μέθοδο Lollipopping
-
Tips για την καλλιέργεια κάνναβης
- Η Ανατομία του Φυτού Κάνναβης
- Πώς να διατηρείτε τους σπόρους της RQS
- Πόσο Ηλιακό Φως Χρειάζονται τα Φυτά της Κάνναβης Εξωτερικού Χώρου για να Μεγαλώσουν?
- Πώς να Διαχειριστείτε και να Αποφύγετε το Τέντωμα των Φυτών Κάνναβης
- Τα Φυτά της Κάνναβης μου Γίνονται Πολύ Ψηλά: Τι Πρέπει να Κάνω?
- Είναι Ανησυχητικοί οι Μοβ ή Κόκκινοι Μίσχοι στην Κάνναβη?
- Τι να Κάνετε Όταν Δεν Ανθίζει η Κάνναβή Εσωτερικού Χώρου
- Πώς να Προστατέψετε τα Φυτά της Κάνναβής σας από το Θερμικό Στρες
- Πώς να Καταλάβετε Εάν το Θηλυκό Φυτό σας έχει Επικονιαστεί
- Καλλιέργεια Ιατρικής Μαριχουάνας
- Ξέπλυμα Ανθών: Πώς να Καθαρίσετε την Κάνναβή σας
- Κατανόηση της Σοδειάς Κάνναβης ανά Φυτό

Διαδικασία Αποξήρανσης και Ωρίμασης της Κάνναβης: Συμβουλές Ειδικών για Τέλεια Άνθη
Για βέλτιστα αποτελέσματα, η κάνναβη θα πρέπει να αποξηραίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε θερμοκρασίες μεταξύ 15–21°C και σχετική υγρασία 45–55%. Στη συνέχεια, θα πρέπει τα άνθη σας να ωριμάσουν σε ποιοτικά δοχεία με επίπεδα σχετικής υγρασίας (RH) 58–62% για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τη γεύση, το άρωμα και την ισχύ τους. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε τις λεπτομέρειες για το πώς να αποξηράνετε και να ωριμάσετε την κάνναβή σας για να εξασφαλίζετε κορυφαίας ποιότητας τελικό προϊόν κάθε φορά.


Γιατί Πρέπει να Αποξηράνω και να Ωριμάσω την Κάνναβή μου;
Η αποξήρανση και η ωρίμαση της κάνναβης είναι ζωτικής σημασίας. Η σωστή αποξήρανση και ωρίμαση μεταμορφώνουν τα προσεκτικά καλλιεργημένα φυτά σας στα δυνατά, γευστικά άνθη που οραματιστήκατε όταν φυτέψατε για πρώτη φορά αυτούς τους σπόρους.
Πρώτα και κύρια, η διαδικασία της αποξήρανσης αφαιρεί την υγρασία από τα φρεσκοκομμένα άνθη, διασφαλίζοντας ότι θερμαίνονται σωστά κατά το κάπνισμα/άτμισμα και μπορούν να αποθηκευτούν για παρατεταμένες περιόδους χωρίς να μουχλιάσουν. Πυροδοτεί επίσης χημικές διεργασίες, όπως η αποκαρβοξυλίωση, που απαιτούνται για να διασφαλιστεί ότι η κάνναβή σας προσφέρει τα αποτελέσματα που θέλετε.
Η διαδικασία της ωρίμασης, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει την αποθήκευση της κάνναβής σας στα σωστά δοχεία και στις κατάλληλες συνθήκες για να εξασφαλιστεί ότι τα αρώματα, οι γεύσεις και η ισχύς τους θα αναπτυχθούν περαιτέρω. Ενώ η κάνναβή σας θα είναι τεχνικά, έτοιμη για χρήση μετά τη διαδικασία της αποξήρανσης, η διαδικασία της ωρίμασης είναι εκείνη που καθορίζει την τελική ποιότητα μιας σοδειάς.
Συνολικά, η αποξήρανση και η ωρίμαση της κάνναβης βοηθά στα παρακάτω:
- Αφαιρεί την υγρασία από τα φρέσκα άνθη κάνναβης, ώστε να μπορούν να καπνιστούν, να ατμιστούν και να αποθηκευτούν χωρίς να μουχλιάσουν.
- Ενεργοποιεί τα κανναβινοειδή και τα τερπένια ώστε η κάνναβή σας να είναι ισχυρή, γευστική και αρωματική.
- Διασπά τη χλωροφύλλη για να εξασφαλίσετε μια ευχάριστη εμπειρία καπνίσματος/άτμισης.
Σωστή Αποξήρανση & Ωρίμαση | |
---|---|
Γεύση & Άρωμα | Πλούσιο, μυρωδάτο και γεμάτο σώμα |
Ποιότητα Καπνού | Υψηλή |
Κίνδυνος Μούχλας | Χαμηλός |
Ισχύς | Υψηλή |
Γεύση & Άρωμα | Ποιότητα Καπνού | Κίνδυνος Μούχλας | Ισχύς | |
Σωστή Αποξήρανση & Ωρίμαση |
Πλούσιο, μυρωδάτο και γεμάτο σώμα | Υψηλή | Χαμηλός | Υψηλή |
Μη Επαρκής Αποξήρανση & Ωρίμαση |
Φτωχή, σκληρή γεύση | Χαμηλή | Υψηλός | Χαμηλή |
Μη Επαρκής Αποξήρανση & Ωρίμαση | |
---|---|
Γεύση & Άρωμα | Φτωχή, σκληρή γεύση |
Ποιότητα Καπνού | Χαμηλή |
Κίνδυνος Μούχλας | Υψηλός |
Ισχύς | Χαμηλή |
Πόσος Χρόνος Χρειάζεται για να Αποξηρανθεί Σωστά η Κάνναβη;
Η αποξήρανση της κάνναβης διαρκεί συνήθως 7–14 ημέρες, ανάλογα με παράγοντες όπως:
- Το μέγεθος των ανθών σας: Τα μεγάλα, πυκνά άνθη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν από ότι τα ελαφριά, ευάερα άνθη.
- Κόψιμο και στέγνωμα: Τα κομμένα άνθη στεγνώνουν γρηγορότερα από αυτά που δεν έχουν κοπεί. Επίσης, τα μεγάλα κλαδιά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν από τα μικρότερα ή τα μεμονωμένα άνθη.
- Θερμοκρασία και υγρασία: Τα άνθη στεγνώνουν πιο γρήγορα σε ζεστές, ξηρές συνθήκες.
Αποξήρανση με κρέμασμα | |
---|---|
7-14 ημέρες | Παραδοσιακό, αργό στέγνωμα. |
Αποξήρανση σε ράφι | |
5-10 ημέρες |
Ταχύτερο στέγνωμα μικρότερων ανθών. Καλή για μεγάλες συγκομιδές. |
Αποξήρανση σε ντουλάπα | |
7-14 ημέρες | Επιτρέπει περισσότερο έλεγχο. Ιδανική για προχωρημένους καλλιεργητές. |
Αποξήρανση με κρέμασμα | 7–14 ημέρες | Παραδοσιακό, αργό στέγνωμα. |
Αποξήρανση σε ράφι | 5–10 ημέρες | Ταχύτερο στέγνωμα μικρότερων ανθών. Καλή για μεγάλες συγκομιδές. |
Αποξήρανση σε ντουλάπα | 7–14 ημέρες | Επιτρέπει περισσότερο έλεγχο. Ιδανική για προχωρημένους καλλιεργητές. |
Ποια είναι η Διαφορά Μεταξύ Αποξήρανσης και Ωρίμασης;
Η αποξήρανση και η ωρίμαση είναι δύο ξεχωριστές διαδικασίες μετά τη συγκομιδή που είναι και οι δύο ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κάνναβης υψηλής ποιότητας. Εδώ είναι τα σημεία στα οποία διαφέρουν:
- Η αποξήρανση αφαιρεί την υγρασία από τα άνθη σας. Αυτό διασφαλίζει ότι μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να αναπτυχθεί μούχλα και ότι θα είναι ασφαλή για χρήση. Επιπλέον, η αποξήρανση αρχίζει επίσης να διασπά ορισμένα από τα κανναβινοειδή που υπάρχουν στη ζωντανή κάνναβη, δημιουργώντας έναν ισχυρό καπνό.
- Η ωρίμαση διασπά τη χλωροφύλλη στα αποξηραμένα άνθη, ενώ προάγει την ανάπτυξη τερπενίων και κανναβινοειδών. Βοηθά στη διασφάλιση ενός απαλού, ισχυρού και γευστικού τελικού προϊόντος.


Η Επιστήμη Πίσω από την Αποξήρανση και την Ωρίμαση
Τα άνθη της κάνναβης περιέχουν περίπου 80% νερό τη στιγμή της συγκομιδής. Αυτή η υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία πρέπει να μειωθεί σταδιακά για να εξασφαλιστεί ένας απαλός, γευστικός καπνός και ένα προϊόν με καλή διάρκεια ζωής. Εδώ έρχεται η αποξήρανση—επιτρέπει στην υπερβολική υγρασία να διαφύγει από τα άνθη, καθιστώντας τα λιγότερο επιρρεπή στη μούχλα, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις ιδιότητες καύσης τους.
Καθώς η κάνναβη στεγνώνει, αρχίζει σιγά σιγά να υφίσταται αποκαρβοξυλίωση—μια χημική αντίδραση κατά την οποία τα κανναβινοειδή οξέα όπως το THCA και το CBDA χάνουν μια ομάδα καρβοξυλίου και μεταμορφώνονται στις ενεργές τους μορφές, THC και CBD. Οι τελευταίες είναι οι ενώσεις που αναζητούν οι περισσότεροι χρήστες στα αποξηραμένα άνθη της κάνναβης, καθώς συμβάλλουν στις ψυχοδραστικές και ολιστικές επιδράσεις της κάνναβης. Το τελευταίο στάδιο της αποκαρβοξυλίωσης πραγματοποιείται όταν θερμαίνετε την κάνναβη είτε καπνίζοντάς τη είτε ατμίζοντάς τη ή ακόμα και ζεσταίνοντάς τη στον φούρνο πριν την παρασκευή βρώσιμων.
Μετά την αποξήρανση των ανθών της κάνναβης, η φάση ωρίμασης βοηθά στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητάς τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η αποκαρβοξυλίωση συνεχίζεται, αλλά με πιο αργό ρυθμό, επιτρέποντας στα τερπένια—τις αρωματικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για τις μοναδικές γεύσεις και τα αρώματα της κάνναβης—να ωριμάσουν και να αναπτυχθούν. Αυτή η αργή διαδικασία ωρίμασης εμποδίζει την ταχεία αποικοδόμηση των κανναβινοειδών και των τερπενίων, διατηρώντας την ισχύ του φυτού και ενισχύοντας τη συνολική εμπειρία χρήσης.
Επιπλέον, η ωρίμαση βοηθά στη διάσπαση της χλωροφύλλης, της χρωστικής που είναι υπεύθυνη για το πράσινο χρώμα της κάνναβης. Όταν η χλωροφύλλη διασπάται, αφαιρείται η σκληρή γεύση του φρέσκου ή μη ωριμασμένου ανθού. Το αποτέλεσμα είναι ένας πιο απαλός, πιο απολαυστικός καπνός με πιο σύνθετες γεύσεις και αρώματα.
Την εποχή της συγκομιδής, είναι λογικό να είστε ανυπόμονοι καθώς βλέπετε τα φυτά σας γεμάτα με άνθη. Ωστόσο, το να παραμένετε υπομονετικοί και να αφιερώνετε χρόνο για να αποξηράνετε και να ωριμάσετε σωστά την κάνναβή σας είναι απαραίτητο για την παραγωγή ανθών που είναι ισχυροί, γευστικοί, αρωματικοί και κυρίως κατάλληλοι για μακροχρόνια αποθήκευση.
Ποιος Είναι ο Καλύτερος Τρόπος για να Τριμάρω την Κάνναβή μου; (Υγρό vs Στεγνό Τριμάρισμα)
Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι για το τριμάρισμα των ανθών σας κατά τη συγκομιδή: το υγρό τριμάρισμα (που περιλαμβάνει το τριμάρισμα των ανθών σας αμέσως μετά τη συγκομιδή τους) και το στεγνό τριμάρισμα (που περιλαμβάνει το τριμάρισμα των ανθών σας αφού αποξηρανθούν).
Η μέθοδος τριμαρίσματος που επιλέγετε μπορεί να επηρεάσει τα πάντα, από την απαλότητα του καπνού σας μέχρι την τελική, όμορφη εμφάνιση των ανθών σας. Η επιλογή της μιας έναντι της άλλης μεθόδου θα εξαρτηθεί από τις προτιμήσεις σας, καθώς και οι δύο τεχνικές έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.
Υγρό vs Στεγνό Τριμάρισμα: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα
Υγρό τριμάρισμα | |
---|---|
Πιο εύκολη, ταχύτερη αποξήρανση. | Μπορεί να στεγνώσει πολύ γρήγορα, χάνοντας τερπένια. Υψηλότερος κίνδυνος για τους άπειρους καλλιεργητές να τριμάρουν υπερβολικά τα άνθη τους. |
Στεγνό τριμάρισμα | |
Προωθεί την πιο αργή αποξήρανση, που μπορεί να βελτιώσει τις γεύσεις και τα αρώματα. |
Ο μεγαλύτερος χρόνος αποξήρανσης απαιτεί υπομονή. Σε κακές συνθήκες, το ξηρό τριμάρισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μούχλας στα άνθη. |
Υγρό τριμάρισμα | Πιο εύκολη, ταχύτερη αποξήρανση. | Μπορεί να στεγνώσει πολύ γρήγορα, χάνοντας τερπένια. Υψηλότερος κίνδυνος για τους άπειρους καλλιεργητές να τριμάρουν υπερβολικά τα άνθη τους. |
Στεγνό τριμάρισμα | Προωθεί την πιο αργή αποξήρανση, που μπορεί να βελτιώσει τις γεύσεις και τα αρώματα. | Ο μεγαλύτερος χρόνος αποξήρανσης απαιτεί υπομονή. Σε κακές συνθήκες, το ξηρό τριμάρισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μούχλας στα άνθη. |
Δεν είστε σίγουροι ποια μέθοδο τριμαρίσματος να χρησιμοποιήσετε; Ρίξτε μια ματιά στον περιεκτικό μας οδηγό τριμαρίσματος της κάνναβης εδώ.


Αφού Έχω Συλλέξει και Τριμάρει τα Ανθη, Πώς Θα Αποξηράνω Καλύτερα την Κάνναβή μου;
Ο καλύτερος τρόπος για να αποξηράνετε τα άνθη της κάνναβης είναι να τα κρεμάσετε σε καλά αεριζόμενο χώρο. Επιτρέποντας στον αέρα να κινείται ελεύθερα σε όλες τις πλευρές των ανθών σας, θα εξασφαλίσετε ότι στεγνώνουν ομοιόμορφα και σταδιακά.
Συνιστούμε τρεις κύριους τρόπους για την αποξήρανση της κάνναβης:
- Αποξήρανση με κρέμασμα: Κρεμάστε τα φυτά σας σε ένα δωμάτιο, ντουλάπι ή παρόμοιο χώρο.
- Αποξήρανση σε ράφι: Στέγνωμα των ανθών της κάνναβης ή των κλαδιών της κάνναβης σε ράφι για αποξήρανση.
- Αποξήρανση σε ντουλάπα: Κρεμάστε την κάνναβή σας σε μια ειδική ντουλάπα αποξήρανσης, όπου μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του περιβάλλοντος.
Μέθοδοι Αποξήρανσης: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα
Πλεονεκτήματα | Μειονεκτήματα | |
Αποξήρανση με κρέμασμα | Ιδανική για κρέμασμα ολόκληρων φυτών ή μεγάλων κλαδιών. Εξασφαλίζει σταδιακή, αργή αποξήρανση και ελαχιστοποιεί τη διάσπαση των τερπενίων/κανναβινοειδών. | Πιο αργή από την αποξήρανση σε ράφι. Δεν είναι κατάλληλη για στενούς χώρους ή για καλλιεργητές που πρέπει να αποξηράνουν γρήγορα μεγάλες ποσότητες κάνναβης. |
Αποξήρανση σε ράφι | Χρησιμοποιεί ράφια αποξήρανσης σχεδιασμένα να συγκρατούν μεμονωμένα άνθη. Πολύ πιο γρήγορη από την αποξήρανση με κρέμασμα και ιδανική για την αποξήρανση μεγάλων σοδειών σε μικρότερους χώρους. | Αυξημένος κίνδυνος υπερβολικού στεγνώματος των ανθών. |
Αποξήρανση σε ντουλάπα | Ιδανική για τη δημιουργία ενός απομονωμένου περιβάλλοντος αποξήρανσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια ή να κρεμάσετε μεγάλα φυτά/κλαδιά. | Απαιτεί μια ειδική ντουλάπα αποξήρανσης και πλήρη περιβαλλοντικό έλεγχο—πράγματα στα οποία δεν έχει πρόσβαση ο κάθε καλλιεργητής. |
Αποξήρανση με κρέμασμα | |
---|---|
Πλεονεκτήματα | Ιδανική για κρέμασμα ολόκληρων φυτών ή μεγάλων κλαδιών. Εξασφαλίζει σταδιακή, αργή αποξήρανση και ελαχιστοποιεί τη διάσπαση των τερπενίων/κανναβινοειδών. |
Μειονεκτήματα | Πιο αργή από την αποξήρανση σε ράφι. Δεν είναι κατάλληλη για στενούς χώρους ή για καλλιεργητές που πρέπει να αποξηράνουν γρήγορα μεγάλες ποσότητες κάνναβης. |
Αποξήρανση σε ράφι | |
Πλεονεκτήματα |
Χρησιμοποιεί ράφια αποξήρανσης σχεδιασμένα να συγκρατούν μεμονωμένα άνθη. Πολύ πιο γρήγορη από την αποξήρανση με κρέμασμα και ιδανική για την αποξήρανση μεγάλων σοδειών σε μικρότερους χώρους. |
Μειονεκτήματα | Αυξημένος κίνδυνος υπερβολικού στεγνώματος των ανθών. |
Αποξήρανση σε ντουλάπα | |
Πλεονεκτήματα | Ιδανική για τη δημιουργία ενός απομονωμένου περιβάλλοντος αποξήρανσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια ή να κρεμάσετε μεγάλα φυτά/κλαδιά. |
Μειονεκτήματα | Απαιτεί μια ειδική ντουλάπα αποξήρανσης και πλήρη περιβαλλοντικό έλεγχο—πράγματα στα οποία δεν έχει πρόσβαση ο κάθε καλλιεργητής. |
Περιβαλλοντικοί Παράγοντες που Επηρεάζουν την Αποξήρανση
Οι μεγαλύτεροι περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αποξήρανση της κάνναβής σας είναι η θερμοκρασία, η υγρασία και η ροή του αέρα.
- Οι υψηλές θερμοκρασίες (πάνω από 23°C) θα στεγνώσουν την κάνναβή σας πιο γρήγορα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να υποβαθμίσουν γρήγορα τα κανναβινοειδή και τα τερπένια, παράγοντας ένα λιγότερο ισχυρό, αρωματικό και εύγευστο τελικό προϊόν.
- Οι χαμηλές θερμοκρασίες (κάτω από 15°C) επιβραδύνουν τη διαδικασία της αποξήρανσης και μεταθέτουν προς τα πίσω την ημερομηνία κατά την οποία η κάνναβή σας θα είναι έτοιμη για κατανάλωση.
- Η υψηλή υγρασία (πάνω από 60% RH) δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για βακτήρια και μύκητες, αυξάνοντας την πιθανότητα να εμφανίσουν μούχλα τα άνθη σας.
- Η χαμηλή υγρασία (κάτω από 40% RH) αυξάνει τον κίνδυνο υπερβολικού στεγνώματος της κάνναβής σας, υποβαθμίζοντας τα κανναβινοειδή και τα τερπένιά της.
- Ανεπαρκής εξαερισμός: Η ανεπαρκής ροή του αέρα επιτρέπει την αύξηση της θερμοκρασίας καθώς συσσωρεύεται στάσιμος αέρας γύρω από τον χώρο αποξήρανσης. Ετσι, ανεβάζει τις θερμοκρασίες στην περιοχή, πυροδοτώντας τα θέματα που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες και αναφέρθηκαν παραπάνω.
- Υπερβολικός εξαερισμός: Το να κρεμάσετε την κάνναβή σας σε μέρος με αέρα (απευθείας μπροστά από έναν ανεμιστήρα, για παράδειγμα) προκαλεί την υποβάθμιση των τερπενίων και των κανναβινοειδών, επηρεάζοντας τα αρώματα, τις γεύσεις και την ισχύ της κάνναβής σας.
Εργαλεία για τη Διατήρηση της Ιδανικής Υγρασίας και Θερμοκρασίας
Τα καλύτερα εργαλεία για τη διατήρηση του σωστού περιβάλλοντος για την αποξήρανση της κάνναβης είναι:
- Θερμό-υγρόμετρα (για παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στον χώρο σας)
- Υγραντήρες ή αφυγραντήρες (για μείωση ή αύξηση της σχετικής υγρασίας - RH)
- Κλιματισμός (για έλεγχο της θερμοκρασίας στον χώρο σας)
- Ανεμιστήρες (για αερισμό του χώρου αποξήρανσης)
Πώς να Αποξηράνετε τα Άνθη: Ιδέες Αποξήρανσης Μαριχουάνας
Οι καλλιεργητές μπορούν να γίνουν πολύ εφευρετικοί όταν ψάχνουν τρόπους για να αποξηράνουν τα άνθη τους. Ωστόσο, όποτε είναι δυνατόν, συνιστούμε να ακολουθείτε δοκιμασμένες και ελεγμένες τεχνικές αποξήρανσης, όπως η αποξήρανση με κρέμασμα, η αποξήρανση σε ράφι ή σε ντουλάπα. Αυτές οι τεχνικές παράγουν αξιόπιστα καλά αποτελέσματα. Αποφύγετε την αποξήρανση της κάνναβης σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις (όπως μέσα σε χαρτόκουτα, για παράδειγμα) εκτός εάν δεν έχετε άλλη επιλογή.
Ο Καλύτερος Εξοπλισμός για την Αποξήρανση της Κάνναβης
- Ράφια αποξήρανσης (όπως το Καλάθι Αποξήρανσης της RQS, για παράδειγμα): Οι περισσότεροι καλλιεργητές δεν έχουν την πολυτέλεια να κρεμάσουν ολόκληρα φυτά σ' ένα δωμάτιο ή μια ντουλάπα. Τα ράφια αποξήρανσης είναι ιδανικά για μεγιστοποίηση του χώρου, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο αέρας κινείται ελεύθερα γύρω από τα άνθη σας.
- Ρυθμιστές περιβάλλοντος: Οι υγραντήρες, οι αφυγραντήρες και τα κλιματιστικά μπορούν να σας δώσουν ακριβή έλεγχο στο περιβάλλον και να σας επιτρέψουν να ρυθμίσετε τις ιδανικές συνθήκες για να μεγιστοποιήσετε την ποιότητα της συγκομιδής σας. Ωστόσο, εκτός εάν ζείτε σε περιοχές με ακραία κλίματα, δεν θα χρειαστείτε απαραίτητα αυτόν τον εξοπλισμό.
- Ανεμιστήρες: Οι ταλαντευόμενοι ανεμιστήρες είναι συνήθως αρκετοί για να διατηρήσουν τον καθαρό αέρα να κυκλοφορεί γύρω από τα άνθη σας και να διασφαλίσουν ότι στεγνώνουν σωστά.
Συχνά Λάθη κατά την Αποξήρανση και Πώς να τα Αποφύγετε
Η αποξήρανση της κάνναβης είναι μια απλή διαδικασία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Μερικά από τα πιο κοινά λάθη που βλέπουμε να κάνουν οι καλλιεργητές όταν στεγνώνουν την κάνναβή τους περιλαμβάνουν:
- Υπερβολικό στέγνωμα: Ανυπομονώντας να δοκιμάσουν τους καρπούς της εργασίας τους, ορισμένοι άπειροι καλλιεργητές προσπαθούν να συντομεύσουν τη διαδικασία της αποξήρανσης. Με αυτόν τον τρόπο, συχνά στεγνώνουν υπερβολικά την κάνναβή τους, αλλοιώνοντας το άρωμα και την ισχύ της.
- Θέματα μούχλας: Οι υγρές συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν τη δημιουργία μούχλας στα άνθη της κάνναβης. Αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους καλλιεργητές που ζουν σε περιοχές με πολύ υγρό κλίμα και οι οποίοι δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό για να μειώσουν την υγρασία στον χώρο που στεγνώνουν την κάνναβή τους.
- Ακατάλληλος εξαερισμός: Η έλλειψη ροής αέρα επιτρέπει στον ζεστό αέρα να συσσωρεύεται γύρω από τα άνθη σας, με αποτέλεσμα να στεγνώνουν ανομοιόμορφα. Ταυτόχρονα, η δημιουργία υπερβολικής ροής αέρα μπορεί να υποβαθμίσει τα τερπένια και τα κανναβινοειδή στην κάνναβή σας, επηρεάζοντας τις γεύσεις, τα αρώματα και την ισχύ της.
Πότε θα Ξέρω ότι τα Άνθη Μου Έχουν Αποξηρανθεί Σωστά και Είναι Έτοιμα για Ωρίμαση;
Τα άνθη της κάνναβης είναι έτοιμα για ωρίμαση όταν περιέχουν μόνο 10–12% εσωτερική υγρασία. Αλλά πώς μπορείτε να καταλάβετε πόση υγρασία υπάρχει στην κάνναβή σας; Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τρόπους περιλαμβάνουν:
- Η δοκιμή με σπάσιμο του μίσχου: Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους για τον έλεγχο των επιπέδων υγρασίας της κάνναβής σας. Περιλαμβάνει το λύγισμα των μίσχων των ανθών σας—εάν σπάσει τελείως και ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος, τότε τα άνθη έχουν στεγνώσει αρκετά ώστε να ξεκινήσει η ωρίμαση. Εάν ο μίσχος δεν σπάσει τελείως, τα άνθη είναι ακόμα υγρά και πρέπει να στεγνώσουν κι άλλο.
- Η δοκιμή της υφής των ανθών: Οι έμπειροι καλλιεργητές μπορούν να καταλάβουν εάν τα άνθη είναι επαρκώς ξηρά παρατηρώντας την υφή τους. Τα αποξηραμένα άνθη κάνναβης πρέπει να είναι ελαφριά και κολλώδη. Τα άνθη που έχουν στεγνώσει υπερβολικά θα έχουν εύθραυστη υφή, ενώ τα άνθη που περιέχουν υπερβολική υγρασία θα ζυγίζουν περισσότερο και θα είναι υγρά και μαλακά στην αφή.
- Υγρασιόμετρα: Όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, οι μετρητές υγρασίας χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της υγρασίας του ξύλου και άλλων υλικών. Οι φθηνοί μετρητές υγρασίας από την Amazon ή παρόμοιους διαδικτυακούς λιανοπωλητές μπορούν να κάνουν αξιοπρεπή δουλειά στη μέτρηση της υγρασίας στα άνθη της κάνναβης και να εξαλείψουν τις εικασίες για την αποξήρανση και την ωρίμαση της κάνναβής σας.
Πώς Μπορώ να Ωριμάσω τα Άνθη μου;
Η ωρίμαση είναι μια αργή, ελεγχόμενη διαδικασία που λαμβάνει χώρα μετά την αποξήρανση. Βοηθά στην ενίσχυση της ποιότητας των αποξηραμένων ανθών της κάνναβης προάγοντας την ανάπτυξη των τερπενίων και σταθεροποιώντας τα κανναβινοειδή.
Η κάνναβη που ωριμάζει σωστά θα έχει πλούσια, πολύπλοκα αρώματα και γεύσεις καθώς και ισχυρά αποτελέσματα. Ενώ μια βασική τυπική ωρίμαση διαρκεί μόλις 2–4 εβδομάδες, η ωρίμαση της κάνναβης για 3–6 μήνες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη γεύση και το άρωμά της. Η κορυφαίας ποιότητας κάνναβη από εξειδικευμένα καταστήματα, για παράδειγμα, ξεχωρίζει επειδή ωριμάζει για παρατεταμένες περιόδους.
Είστε έμπειρος καλλιεργητής κάνναβης; Εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε τα άνθη σας σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας ωρίμασης για να δείτε πώς αλλάζει. Γενικά, τα οφέλη της παρατεταμένης ωρίμασης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:
- Ενισχυμένες γεύσεις και αρώματα
- Μειωμένη σκληρότητα
- Ομοιόμορφη καύση ή εξάτμιση
Βήμα-προς-Βήμα η Διαδικασία Ωρίμασης της Κάνναβης
Η ωρίμαση της κάνναβης απαιτεί χρόνο, αλλά είναι απλή. Ακολουθεί μια βασική επισκόπηση του πώς να προχωρήσετε:
- Τοποθετήστε τα αποξηραμένα άνθη σας σε αεροστεγή γυάλινα βάζα, γεμίζοντάς τα περίπου κατά 75% για να επιτρέψετε τη ροή του αέρα.
- Βάλτε πακέτα υγρασίας σε κάθε βάζο. Οι συσκευασίες 58–62% λειτουργούν καλύτερα για αποξηραμένα άνθη κάνναβης.
- Αποθηκεύστε τα βάζα σας σε δροσερό, σκοτεινό μέρος (ιδανικά σε θερμοκρασίες μεταξύ 15–21°C).
- Ανοίγετε τα βάζα δύο φορές την ημέρα για τις δύο πρώτες εβδομάδες ωρίμασης. Για σωστή ωρίμαση, ανοίξτε τα βάζα σας και ανακινήστε τα απαλά για λίγα λεπτά για να επιτρέψετε την ανταλλαγή οξυγόνου.


Ρίξτε μια ματιά στον **ολοκληρωμένο μας οδηγό για την ωρίμαση της κάνναβης για μια πιο λεπτομερή περιγραφή.
Συνήθη Λάθη που Πρέπει να Αποφεύγονται Κατά την Ωρίμαση της Κάνναβης
- Υψηλή υγρασία: Η υψηλή υγρασία είναι ο κύριος εχθρός σας όταν αποξηραίνετε και ωριμάζετε την κάνναβη. Φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τα άνθη σας κατά την πρώτη εβδομάδα της ωρίμασης. Εάν το εσωτερικό των βάζων σας μυρίζει γρασίδι, υγρασία ή σαν μουχλιασμένο, αφαιρέστε τα άνθη σας και μεταφέρετέ τα σε μια χάρτινη σακούλα για 1–3 ημέρες για να τραβήξετε περισσότερη υγρασία.
- Χαμηλή υγρασία: Εάν η υγρασία στα βάζα σας ωρίμασης είναι πολύ χαμηλή, τα άνθη σας μπορεί να στεγνώσουν πολύ και να χάσουν το φυσικό τους άρωμα, τη γεύση και την ισχύ. Η χρήση πακέτων ρύθμισης της υγρασίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η υγρασία στα βάζα ωρίμασης θα είναι πάντα η βέλτιστη.
- Πολύ ή ανεπαρκές άνοιγμα των βάζων: Το υπερβολικό άνοιγμα των βάζων ωρίμασης μπορεί να επηρεάσει τη θερμοκρασία και την υγρασία στα βάζα, με αποτέλεσμα τα άνθη σας να στεγνώσουν υπερβολικά. Από την άλλη πλευρά, το να ανοίγετε σπάνια τα βάζα σας μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση παλιού, στάσιμου αέρα, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της ανάπτυξης μούχλας.
Ποιο Είναι το Καλύτερο Επίπεδο Υγρασίας για την Ωρίμαση της Κάνναβης;
Το ιδανικό επίπεδο υγρασίας για την ωρίμαση της κάνναβης είναι 58–62% RH. Μέσα σε αυτό το εύρος, τα άνθη σας θα παραμείνουν φρέσκα, αρωματικά και ισχυρά χωρίς να εμφανίσουν μούχλα. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη σωστή υγρασία στα βάζα σας είναι μέσω της χρήσης συσκευασιών ελέγχου υγρασίας. Τα δικά μας Πακέτα Ρύθμισης της Υγρασίας, για παράδειγμα, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ωρίμαση της κάνναβης.
Πόσο Διαρκεί η Διαδικασία Ωρίμασης;
Ο χρόνος της ωρίμασης της κάνναβης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την προτίμηση και την υπομονή του καλλιεργητή. Μια βασική περίοδος ωρίμασης μπορεί να διαρκέσει μόλις δύο εβδομάδες, αλλά οι έμπειροι γνώστες της κάνναβης μπορεί να θέλουν να ωριμάσουν τα άνθη τους για αρκετούς μήνες (τουλάχιστον). Ορισμένοι τυπικοί χρόνοι ωρίμασης της βιομηχανίας είναι:
- 2–4 εβδομάδες: Βασική ωρίμαση. Θα πρέπει να αποφεύγεται εάν αναζητάτε το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.
- 3–6 μήνες: Για ενισχυμένες γεύσεις και δραστικότητα.
- 6+ μήνες: Άνθη εξαιρετικής ποιότητας με πλήρως ωριμασμένα τερπένια και κανναβινοειδή.
Θυμηθείτε, η ωρίμαση της κάνναβης είναι μια ουσιαστική διαδικασία που, όπως και η αποξήρανση, δεν πρέπει να γίνει βιαστικά. Ενώ η κάνναβή σας θα είναι έτοιμη για χρήση μετά από ωρίμαση δύο εβδομάδων, θα βελτιωθεί περαιτέρω με τον καιρό. Οι περισσότερες εμπορικές ποικιλίες κάνναβης κορυφαίας ποιότητας, για παράδειγμα, ωριμάζουν για πολλούς μήνες πριν βγουν στα ράφια. Στο σπίτι, μπορείτε να επιτύχετε την ίδια ποιότητα—το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή.
Χρονολόγιο Ωρίμασης για Διαφορετικά Αποτελέσματα
Χρόνος Ωρίμασης | Αποτελέσματα |
2–4 εβδομάδες | Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε. Παράγει άνθη με αξιοπρεπές άρωμα και μέτρια απαλότητα. |
3–4 μήνες | Πιο πλούσια αρώματα και απαλή γεύση. Μια μέση λύση με ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους περισσότερους σοβαρούς χρήστες. |
4-6 μήνες | Κορυφαία ποιότητα, με εκλεπτυσμένα αρώματα και ανώτερη ισχύ. |
Χρόνος Ωρίμασης | Αποτελέσματα |
2–4 εβδομάδες | Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε. Παράγει άνθη με αξιοπρεπές άρωμα και μέτρια απαλότητα. |
3–4 μήνες | Πιο πλούσια αρώματα και απαλή γεύση. Μια μέση λύση με ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους περισσότερους σοβαρούς χρήστες. |
4-6 μήνες | Κορυφαία ποιότητα, με εκλεπτυσμένα αρώματα και ανώτερη ισχύ. |
Πώς Μπορώ να Αποθηκεύσω Καλύτερα τα Άνθη μου Aφού Αποξηρανθούν και Ωριμάσουν;
Μετά την ωρίμαση, το μόνο πράγμα που μένει να κάνετε για να συντηρήσετε τα άνθη σας είναι να το αποθηκεύσετε σωστά. Ευτυχώς, η σωστή αποθήκευση της κάνναβης είναι εύκολη—το μόνο που χρειάζεται είναι δοχεία αποθήκευσης υψηλής ποιότητας και κάποιο αξιοπρεπές πρωτόκολλο.
Τα Καλύτερα Δοχεία Αποθήκευσης για Κάνναβη
- Βάζα Mason: Οικονομικά, κλείνουν αεροστεγώς και είναι ιδανικά για μακροχρόνια αποθήκευση.
- Γυάλινα βάζα ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία: Ένα βήμα παραπάνω από τα κανονικά βάζα Mason, συμβάλλοντας στην περαιτέρω προστασία των ανθών σας από το φως (το οποίο υποβαθμίζει τα κανναβινοειδή και τα τερπένια).
- Σακούλες κενού αέρος: Χρήσιμες για μαζική αποθήκευση αλλά δεν πρέπει να συμπιέζονται πολύ σφιχτά. Πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερές, ξηρές συνθήκες για να διασφαλιστεί ότι τα άνθη σας θα παραμένουν φρέσκα.


Συμβουλές για Μακροχρόνια Αποθήκευση της Κάνναβης
Για να διασφαλίσετε ότι η κάνναβή σας θα παραμείνει φρέσκια για περισσότερο, θυμηθείτε:
- Αποφύγετε το πλαστικό: Τα πλαστικά δοχεία μπορεί να συσσωρεύσουν στατικό ηλεκτρισμό, ο οποιός υποβαθμίζει την κάνναβη. Επιπλέον, η θερμότητα μπορεί να γεμίσει με χημικά από πλαστικό τα άνθη σας.
- Διατηρήστε την κάνναβή σας σε δροσερό και σκοτεινό μέρος: Η ζέστη και το φως επιταχύνουν την αποικοδόμηση των κανναβινοειδών και των τερπενίων. Είναι ο νούμερο 1 εχθρός σας όταν αποθηκεύετε κάνναβη για μεγάλες περιόδους.
- Διατηρήστε σταθερές θερμοκρασίες και σχετική υγρασία (RH): Όσο πιο σταθερό το περιβάλλον αποθήκευσής σας, τόσο περισσότερο θα διατηρηθεί η μαριχουάνα σας. Σκεφτείτε πώς τα ανώτερης ποιότητας προϊόντα αποθηκεύονται σε υγραντήρες και προσπαθήστε να στοχεύσετε σε κάτι παρόμοιο. Στην πραγματικότητα, οι υγραντήρες λειτουργούν εξαιρετικά και για την αποθήκευση κάνναβης!
- Εξετάστε το ενδεχόμενο αποθήκευσης σε συσκευασίες με κενό άερος για μεγάλες σοδειές: Είστε ευλογημένοι και μόλις συλλέξατε μια συγκομιδή XL; Η αποθήκευση της κάνναβής σας σε πλαστικές σακούλες με κενό αέρος μειώνει την έκθεση στο οξυγόνο, η οποία μπορεί να παρατείνει εκθετικά τη διάρκεια της ζωής της. Θυμηθείτε να διατηρείτε τις σακούλες κενού αέρος σε σκοτεινό, στεγνό και δροσερό περιβάλλον για να μεγιστοποιήσετε την ικανότητά τους να διατηρούν τη σοδειά σας.
- Θυμηθείτε τις ιδανικές συνθήκες: Για καλύτερα αποτελέσματα, η κάνναβη πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία 21°C με 58–62% RH.
Αποξήρανση και Ωρίμαση: Το Κλειδί για μια Σοδειά Ανώτερης Ποιότητας
Η αποξήρανση και η ωρίμαση της κάνναβης είναι απαραίτητες διαδικασίες για τη μεγιστοποίηση του αρώματος, της γεύσης, της δραστικότητας και της διάρκειας ζωής της. Και ενώ είναι κατανοητό ότι θα είστε ανυπόμονοι να δοκιμάσετε την κάνναβή σας όταν έρθει η ώρα της συγκομιδής, είναι ζωτικής σημασίας να μάθετε να είστε υπομονετικοί και να αποξηραίνετε και να ωριμάζετε την κάνναβή σας αργά. Όταν επιτέλους καταφέρετε να δοκιμάσετε τα άνθη σας, θα μας ευχαριστήσετε γι' αυτό!
Ευρετήριο Θεμάτων Οδηγού Καλλιέργειας
- Καλλιεργώντας κάνναβη βήμα προς βήμα
- Τα βασικά της καλλιέργειας κάνναβης
- Επιλέγοντας τους σπόρους σας
- Πώς να βλαστήσετε τους σπόρους
- Το βλαστικό στάδιο της κάνναβης
- Το στάδιο ανθοφορίας της κάνναβης
- Συγκομιδή κάνναβης
- Τριμμάρισμα, αποξήρανση και ωρίμαση
- Επιλέγοντας γλάστρες και χώμα
-
Καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο
- Μια Πλήρης Επισκόπηση Της Καλλιέργειας Κάνναβης Σε Εσωτερικό Χώρο
- Συμβουλές Καλλιέργειας Κάνναβης: Φωτισμός Για Εσωτερική Καλλιέργεια
- Πόσα Φυτά Κάνναβης Μπορείτε να Καλλιεργήσετε Ανά Τετραγωνικό Μέτρο?
- Καλλιέργεια Κάνναβης σε Εσωτερικό Χώρο: Σχετική Υγρασία και Θερμοκρασίες
- Οδηγός Υδροπονικής Καλλιέργειας Κάνναβης
- Μικροκαλλιέργεια Κάνναβης: Καλλιέργεια Ποιοτικής Κάνναβης σε Μικροσκοπικούς Χώρους
- Καλλιέργεια σε εξωτερικό χώρο
-
Πώς να καλλιεργήσετε κάνναβη αυτόματης άνθισης
- Μάθετε Πώς Να Καλλιεργείτε Φυτά Αυτό-Άνθισης: Εβδομαδιαίος Οδηγός
- Πώς Να Πετύχετε Μέγιστες Σοδειές Με Κάνναβη Αυτόματης Άνθισης
- Το Καλύτερο Χώμα για Καλλιέργεια Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης
- Το Τέλειο Πρόγραμμα Φωτισμού Για Κάνναβη Αυτόματης Άνθισης
- Συμβουλές για την Καλλιέργεια Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης σε Εσωτερικό Χώρο
- Συμβουλές για την Καλλιέργεια Κάνναβης Αυτόματης Άνθισης σε Εξωτερικό Χώρο
-
Θρεπτικά συστατικά για κάνναβη και pH
- Κατανόηση του pH Και Πώς Επηρεάζει τα Φυτά της Κάνναβης
- Θρεπτικά Συστατικά Κάνναβης: Γιατί, Πώς Και Πότε Να Τα Χορηγείτε Στα Φυτά Σας
- Θρεπτικά Συστατικά RQS: Τα Καλύτερα Λιπάσματα για Κάνναβη
- Κάνναβη & Ποιότητα Νερού Μέρος 2: PPM & EC
- Μελάσα: Ένα Eξαιρετικό Συμπλήρωμα για τα Φυτά Κάνναβης
- Πώς Και Πότε να Ξεπλύνετε Τα Φυτά Μαριχουάνας
- Αντιμετώπιση προβλημάτων κάνναβης: Θρεπτικά Συστατικά
-
Αντιμετώπιση προβλημάτων κάνναβης: Καλλιέργεια
- vlastisi-sporwn-kannavis-odigos-antimetopisis-provlimaton
- Αργή Ανάπτυξη των Φυτών Κάνναβης και τι Μπορείτε να Κάνετε
- Αργή Ανάπτυξη των Φυτών Κάνναβης και τι Μπορείτε να Κάνετε
- Αποτρέψτε και Διορθώστε το Τέντωμα στα Σπορόφυτα της Κάνναβης
- Πότισμα της Κάνναβής σας: Πώς να Διορθώσετε το Υπερβολικό και το Ανεπαρκές Πότισμα
- Διακρίνετε τα Αρσενικά, Θηλυκά και Ερμαφρόδιτα Φυτά Κάνναβης
- Αναγνώριση και Θεραπεία Κοινών Ασθενειών της Κάνναβης
- Πώς να Σώσετε ένα Άρρωστο Φυτό Κάνναβης
- Πώς να Αποφύγετε το Μούχλιασμα της Κάνναβης Κατά την Αποξήρανση και την Ωρίμαση
- Πώς να Αποφύγετε και να Αντιμετωπίσετε τα Ξηρά και Εύθραυστα Φύλλα Κάνναβης
- ti-mporoun-na-sas-poun-ta-fylla-tis-kannavis
- Αιτίες και Λύσεις για το Κιτρίνισμα των Φύλλων
-
Αναφορές Καλλιέργειας Ποικιλιών Κάνναβης
- Αναφορά Καλλιέργειας HulkBerry Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Blue Cheese Auto
- Αναφορά Καλλιέργειας Purple Punch Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Triple G Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Do-Si-Dos Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Green Gelato Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Haze Berry Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Purple Queen Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Cookies Gelato Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Sherbet Queen Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας Sweet Skunk Automatic
- Αναφορά Καλλιέργειας της Medusa F1
-
Εκπαίδευση φυτών κάνναβης
- Καλλιεργώντας κάνναβη με τη μέθοδο SCROG (Screen of Green)
- Πώς να Εφαρμόσετε Τεχνικές Χαμηλού Στρες στα Φυτά Κάνναβης για Καλύτερες Σοδειές
- Κλάδεμα Μαριχουάνας: Topping Vs Fimming
- Αποφύλλωση – Ένας Υψηλού Κινδύνου Τρόπος να Αυξήσετε τη Σοδειά σας
- Πώς να Αυξήσετε Κατά Πολύ τη Σοδειά σας με τη Μέθοδο Lollipopping
-
Tips για την καλλιέργεια κάνναβης
- Η Ανατομία του Φυτού Κάνναβης
- Πώς να διατηρείτε τους σπόρους της RQS
- Πόσο Ηλιακό Φως Χρειάζονται τα Φυτά της Κάνναβης Εξωτερικού Χώρου για να Μεγαλώσουν?
- Πώς να Διαχειριστείτε και να Αποφύγετε το Τέντωμα των Φυτών Κάνναβης
- Τα Φυτά της Κάνναβης μου Γίνονται Πολύ Ψηλά: Τι Πρέπει να Κάνω?
- Είναι Ανησυχητικοί οι Μοβ ή Κόκκινοι Μίσχοι στην Κάνναβη?
- Τι να Κάνετε Όταν Δεν Ανθίζει η Κάνναβή Εσωτερικού Χώρου
- Πώς να Προστατέψετε τα Φυτά της Κάνναβής σας από το Θερμικό Στρες
- Πώς να Καταλάβετε Εάν το Θηλυκό Φυτό σας έχει Επικονιαστεί
- Καλλιέργεια Ιατρικής Μαριχουάνας
- Ξέπλυμα Ανθών: Πώς να Καθαρίσετε την Κάνναβή σας
- Κατανόηση της Σοδειάς Κάνναβης ανά Φυτό